Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.05.07.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 768. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.05.07. Közélet

Az erdõ üzenete az emberekhez

Kedves Emberek!
Úgy érzem, eljött az ideje, hogy levelet írjak Nektek. Az erdõfülei gyermekek nagy részét már jól ismerem. Az iskolával sokszor látogattatok meg engem, minden látogatáskor hoztatok új társakat. Én mindig sok szeretettel vártalak Titeket. Ha a nap sütött, árnyékkal szolgáltam, ha szomjasok voltatok, a forrásaimból vizet adtam. Én úgy gondoltam, ha jó leszek veletek, ti is jók lesztek velem. Sajnos csalódtam bennetek, mert ha hozzám jöttetek, néha nem szeretetet és odafigyelést kaptam, hanem bántalmazást és megvetést. Letéptétek a fák ágait, letapostátok a virágokat, szemeteltetek, és csak törtetek, zúztatok, ahol eljártatok. Még ezt is eltûrtük a fa családommal, de amikor megjelentek a felnõttek, akkor még elszomorítóbb pillanatok következtek. Õk nemcsak leveleinket tépik és szemetelnek, hanem egész erdõket kiírtanak. Mintha mi ártottunk volna nekik, úgy rombolnak és szövetkeznek ellenünk. Egész fafeldolgozó cégeket alapítanak. Nem veszik észre, hogy mi bocsájtjuk ki számukra az életet jelentõ oxigént. Mi növények vagyunk, nem tudunk beszélni és védekezni, de sok értékes tulajdonsággal rendelkezünk, ami pótolhatatlan. Ezért kérünk titeket, segítsetek nekünk, s mi is segítünk rajtatok. Mert olyan az erdõ, mint egy embercsoport, mi sok fából alkotunk egy erdõt, ti sok emberbõl alkottok egy népet. Szerintem ti se szeretitek, ha bántalmazzák társaitokat, de mi sem:
„Amikor a tölgyet kivágják, az egész erdõ viszszhangzik az eséstõl, de száz makkot vet a csöndben az észrevétlen szellõ.” Thomas Charlye
Kérlek, gondolkodjatok el levelemen, és próbáljatok segítséget nyújtani lehetõségeitek szerint!
Feladó: Tölgyerdõ Egyesülete, Ág utca, 357. fa
Erdõfüle
Székely Laura,
erdõfülei I-VIII osztályos iskola, VIII. osztály
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 768. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.