Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.04.06.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 764. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.04.06. Aktuális hírek

Március 31-én a baróti rendõrséget értesítette a 28 éves oltszemi lakos, hogy egy csíkszeredai csoport köpeci lakása fele tart, hogy R.G.-t erõszakosan visszavigyék Csíkszeredába. A rendõrség egy autó igazoltatásánál azonosította a 23 éves D.T. csíkszeredai lakost, akinél egy botot találtak. Törvénytelen fehérfegyverhasználat gyanújával folyik kivizsgálás.


A baróti S.D.M. tulajdonostól kerékpárat lopott tettest a kivizsgálás során azonosították a kiskorú, 15 éves Sz.A.I. köpeci lakos személyében. A kiskorút orvosi vizsgálatnak vetik alá. A kárt teljes mértékben megtérítették. A kivizsgálás folyik, a tettes szabadlábon védekezhet.


Április 2-án a baróti rendõrséget értesítette a 30 éves R.J., hogy mialatt Nagyajtától Barót fele közlekedett autójával, elütött egy biciklist. Kiderült, az ugyanabba az irányba haladó 10 éves K.E. menet közben hirtelen balra rántotta a kormányt, anélkül, hogy szétnézett volna. A balesetben a biciklis könnyebben sérült, és a brassói kórházba szállították.


Az autóvezetõt letesztelték az alkoholszintmérõ mûszerrel, mely negatívat mutatott. A kivizsgálás folyik nem szándékos testi sértés gyanújával.
Február 13-án a baróti rendõrséget értesítette D.F. 39 éves vargyasi lakos, hogy mialatt saját autóját vezette a Hatodon Mikóújfalu fele, egy ismeretlen tettes fákkal elbarikádolta az utat, és megfenyegette egy baseball ütõvel és egy spray-el. Utólag telefonon kereste az elkövetõ, megfenyegetve, hogy ha nem mond fel munkahelyén, bajba keveredik.


A kivizsgálás során azonosították az elkövetõket a kacai 28 éves B.S.P., a székelyudvarhelyi 22 éves K.J., a 22 éves S.C. székelyudvarhelyi, a 24 éves N.R. székelyudvarhelyi személyében. A fenyegetõakciót B.S.P. szervezte öt kollégájával megegyezve: a 30 éves kacai F.J.R., a 29 éves erdõfülei S.L., a csíkszépvízi 21 éves F.A., a 31 éves oroszhegyi B.L. és a 33 éves szentkirályi L.L. társaságában, akik az elkövetõknek 250 lejt adtak, hogy a sértett felet fenyegetésekkel rávegyék, hogy felmondjon munkahelyén, mivel õk már nem tudtak a cégautókból üzemanyagot lopni.


Azért, hogy D.F. felmondjon, február 13-án és 15-én telefonon megfenyegették õt és családját, ezért 16-án D.F. felmondott. Fenyegetés és bûncselekmény elkövetéséért való szövetkezés gyanújával folyik kivizsgálás az elkövetõk ellen.


A rendõrség felhívja a lakosság figyelmét az alábbi esetre, melyben egy hargita megyei személyt károsítottak meg szélhámosok:
T.S.F. dévai lakos a Tocmai.ro oldalon tett fel egy hirdetést, hogy egy 120 GB-s HDD-t árul. M.Cs. megtalálta a hirdetést, és megrendelte, de csak egy 40 GB-os HDD-t kapott. A rendõrség megkér mindenkit, hogy ha tudomása van a fenti személy által elkövetett kihágásról, értesítse a rendõrséget.


Március 19-én tetten érték a Dolj megyei 22 éves M. Ovidiut, amit postázni akart két csomagot, melyek elektronikai cikkeket kellett volna tartalmazzanak 1000 lej értékben, melyeket interneten rendeltek a kárvallottak. A kivizsgálás során ugyanis kiderült, hogy két weboldalon elektronikai cikkeket árusított (laptopokat, mobiltelefonokat, hangfalakat). Az oldalon szükséges személyi adatok megadásánál a csaló egy másik személy adatait használta fel. A megrendelt cikkek helyett használt ruhákat postázott el, melyeket erre a célra szerzett be. Az elkövetõt a törvényszék 29 napra elõzetes letartóztatásba helyezte csalás és csalási kísérlet vádjával.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 764. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.