Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.01.23.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 597. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.01.23. Közélet

 Az utóbbi időben akárhányszor átléptem a baróti polgármesteri hivatal kapuját, azt éreztem, nem tudják, hogy ki vagyok. Az utolsó tanácsülésen végképp meggyőződtem, hogy sejtéseim valósak.
A polgármester a jövendő szenátusi irodavezetőt, az RMDSZ baróti elnökét vagy az ő szavaival élve, annak a rendszernek az egyik képviselőjét látja bennem, amely elleni harca kitölti egész ideológiáját és életvitelét.
Az alkalmazottak egy része, ahogy lenni szokott minden munkahelyen, azt látja semmi reflexió nélkül, amit a főnök és egyben tanítómester, de az ő részükről sem mondhatom el, hogy rám ismertek.
Ki vagyok én tulajdonképpen, amikor felháborodásomnak, elégedetlenségemnek hangot adok, vagy kifejezésre juttatom valamilyen formában? Ki vagyok én, amikor megjelenek egy bármilyen szintű közhivatalban, vagy sétálok egy közterületen?
Önöknek elárulom: Én vagyok az adófizető polgár!!!
Mint adófizető, én voltam a főszereplője a gyűlésnek, és nem a polgármester, nem az apparátusa. Az én és az önök pénzéről döntött a tanács, még akkor is, ha ezt egyesek nem így fogják fel.
Jogom van bemenni bármelyik ajtón a közhivatalban, és jogom van kérni ott bármilyen közinformációt azzal kapcsolatban, hogy mire költik a pénzemet.
Kérhetem, és el is várom, hogy gyermekeim minőségi oktatásban részesüljenek, szüleim meg tudjanak élni nyugdíjukból, rend legyen a városban, egészségügyi ellátásban részesüljön mindenki. Jogomban áll, mert egyike vagyok azoknak, akik éltetik ezt a rendszert, eleget teszek adófizetői kötelezettségeimnek.
Én vagyok, aki beleszólhatok az RMDSZ politikába, mert tagdíjat fizetek. Más szervezetről csak véleményt mondhatok, de ezt megtehetem nyíltan és hangosan, mert szavatolja nekem az ország alkotmánya, ugyancsak annak köszönhetően, hogy adófizető polgára vagyok.
Beleszólhatok egyházam dolgaiba, mert fizetem a kepét. Csak a túlvilági életbe nem szólhatok bele, mert adómentes.
Ez vagyok én, és azt szeretném, hogy napról napra több és több ember álljon elöljáróink, választottjaink zárt ajtói előtt a fent megfogalmazott gondolatok tudatában.
Mindig tegyük fel magunknak a kérdést:  Ki-kiért van abban az adott helyzetben?
 Szőcs Mihály, baróti adófizető polgár


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 597. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.