Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.03.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 759. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.03.02. Művelődés

Technológiai olimpiász

Mottó: \"Ma a világpiaci siker azt jelenti, hogy a versenytársaknál gyorsabban alkotjuk meg és alkalmazzuk az új tudást, azaz az új technológiát. Ez az alaptörvény ebben a versenyzõ világban.\"(Erik Black)
A fent említett idézet alapján , valamint a tanulók technológiák iránti tudásszomját felkeltve idén is megszerveztük iskolánkban a helyi technológia olimpiászt. Az érdeklõdés nagy volt hiszen több, mint 60 tanuló jelentkezett a versenyre. Azonban a megyei versenyszervezõ bizottságtól olyan felkérést kaptunk, hogy minden évfolyamról csak egy - egy tanulóval lehet részt venni, lévén, hogy elég nagyszámú a megyében az általános iskolák száma.
Az V. osztályban két tanuló bizonyult a legügyesebbnek: Komporály Gergõ és Osváth Balázs, V.C osztályból mindketten a 100 pontos ismeretellenõrzõ tesztnél elérték a maximális pontszámot és egyben I. Díjasok lettek, õket nyomban követték szintén egyforma pontszámmal elnyerve a II.Díjat: Veres Renáta V.B és Szabó Csaba Hunor és Lázár Ádám V.C.osztályos tanulók, majd .III.Díjas tanulók.Grád M.D.Ákos és Petõ Melinda az V.B osztályból. Szép pontszámmal és egyben dicséretben részesültek: Petõ Ágnes, Kovács Ágota az V.B-bõl, Baló Szabina és Nagy Gellért az V.D osztályból. A VI. osztályosok között a legügyesebb Kászoni Henrietta Beáta I.Díjas és Bihari Helga II.Díjas lett a VI.D osztályból és Kovács Szende a VI.C-bõl III.Díjas lett. A VII. osztályokban I.Díjas Kolumbán Ildikó (hároméve tartja a színtet), II.Díjas Szilágyi András szintén a VII.B osztályból, III.Díjas Takó Béla a VII.D osztályból és a VII.C-ben a legjobb eredményt és egyben dicséretben részesült Jakab János. A VIII. osztályosok között idén legnagyobb pontszámot Osváth Botond VIII.B osztályos tanuló érte el és dicséretben részesült Bocz Hunor Chis a VIII.D osztályból. Mint szaktanár értékelem az elért eredményeket és örvendek annak is, hogy sok lánynak is nagy az érdeklõdése a technikai tudományok iránt. A megyei Technológiai olimpiászon résztvevõknek kívánok sok-sok sikert és azt is, hogy ezúton se hagyják cserben iskolájuk hírnevét.
Antal Izabella

 
<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 759. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.