Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.03.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 759. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.03.02. Aktuális hírek

Szerdán éjfél után egy órával lezárult a szavazás. Lapzártakor még nem volt ismert az eredmény, de amire olvasni fogják beszámolónkat, arra már tudni fogjuk, hogy a hét versenyzõ közül melyik nyerte el az ÉV FÁJA EURÓPÁBAN címet 2012-ben. Nagyon reméljük, hogy a KÖPECI SZIL lesz a gyõztes, de ha mégsem sikerül elsõnek lenni, akkor sincs csüggedésre ok, hiszen a célunkat elértük. Több ezer ember tudja ma már, hogy létezik egy termetes, öreg fa Köpec határában, amely tanúja volt az utóbbi 300 év erdõvidéki eseményeinek, történéseinek és ma már azt is egyre többen tudják, hogy létezik egy Erdõvidék névre hallgató kistérség Székelyföld szívében, amelyet az Isten jókedvében teremtett, és amelyik bõségesen el van halmozva, meglátogatásra ajánlott természeti értékekkel, ritkaságokkal.
Nyereség az is, hogy ma már többszáz gyerek és felnõtt szíve dobban meg és telik meg szeretettel, amikor a köpeci szil nevét hallja és büszkeség tölti el keblét, ha a szeretett szilünkrõl kell mesélnie valakinek. Ugyanakkor egyedi és különleges élmény meglátogatni a szilt is, és ezt az utóbbi hónapokban sokan megtapasztalhatták, hiszen hétrõl hétre egyre többen keresik fel a famatuzsálemet, amelyet néhai Antal Jenõ erdésztechnikus, a fa ajánlójának emléke iránti tiszteletbõl Antal Jenõ emlékfának szeretnénk elnevezni.
Beszámolónk végén szeretnénk köszönetet mondani a szilnél vasárnap lezajlott esemény támogatóinak: Kovászna Megyei Mûvelõdési Központ, Péter Alpár képzõmûvész (Sepsiszentgyörgy), Hangafa ifjúsági fúvószenekar és Bíró János karmester, Petõ Melinda népdalénekes és Dimény Olga igazgatónõ (Baróti Tanulók Háza), a Cimbora napközi elõkészítõ csoportjának óvodásai és Érsek Edit óvónõ, Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont és Dimény János igazgató, Transloc Rt, köpeci közbirtokosság és Bíró Béla elnök, köpeci Pál Vendéglõ, Rika Horgász Egyesület és Marian István elnök, valamint a performansz elõkészítésében segítkezõ köpeci és baróti ifjak: Bocz Lajos, Benedek Sámuel, Zólya András, Zólya Áron, Györfi Levente, Nagy Zoltán, Bende Levente, Böjte Ferenc és Böjte Barnabás. Köszönet mindenkinek az önzetlen támogatásért és összefogásért!
erdõvidéki<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 759. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.