Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.03.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 759. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.03.02. Közélet

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az általunk benyújtott pontokat nem vették figyelembe az RMDSZ polgármesterjelölt nevesítésénél. Mivel sem a jelölés elõtt nem próbáltak egyeztetni, sem utána nem indokolták döntésüket, az aláíró vállalkozók az Erdõvidék hasábjain megjelent interjúban kerestek magyarázatot a véleményük mellõzésének okaira.
A jelölésnél számításba vett, az Önök által megrendelt és kifizetett közvéleménykutatással alátámasztott indokuk nem áll valami kemény alapokon, mivel véleményünk szerint kettõs mércét alkalmaznak, amikor kijelentik, hogy: \"Mi leginkább azt vettük figyelembe, hogy a tavalyi eredmények alapján bármelyik jelölt utcahosszal 75%-15% arányban verné Nagy Istvánt.\" Pár sorral hátrább ugyancsak Önök mondták, …mivel a kérdezõbiztosok pénzért végezték a munkájukat, vagy más pártok szimpatizánsai voltak……..\"nem lehet igazán mérvadónak tekinteni a közvélemény kutatás eredményeit, fõként ami a polgármesterjelöltek személyére vonatkozik.\"
Elvárásaink szerint a jelöltek közti összehasonlítással kellett volna indokolják döntésüket, amely kielemzi a jelöltek elmúlt idõszakban kifejtett politikai és gazdasági tevékenységét, közbeszerzési és pályázatírási tapasztalatait, kiépített kapcsolatrendszerét, vezetõ kvalitásait, hiszen az ezen a téren elért eredmények leginkább a garancia arra, hogy hozzáértéssel kezeli a mindenki által jól ismert baróti problémákat.
Elhatárolódunk attól az elképzeléstõl, amit az Erdõvidék hasábjain ajánlanak, hogy felzárkózzunk testületileg az Önök jelöltje mellett, annak következtében, hogy az általunk támogatott személy is ezt tette.
Felhívjuk a figyelmet, hogy minket nem a kölcsönös szimpátia, hanem a baróti száraz valóság vezérel. Nem vagyunk sem valaki után felsorakozott tömeg, sem pártkatonák. Vállalkozók vagyunk, akik itt szeretnénk tevékenykedni, a józan ész és a gazdasági hozzáértés vezérel.
Egyetértünk, hogy nem csak vállalkozókból áll Barót. Ott vannak azok is, akiknek ezek munkát adnak, az állami alkalmazottak, s a sok munkanélküli és szociális segélyes. Tegyék fel maguknak a kérdést, mi marad a vállakozók nélkül.
Elutasítjuk azt a hangnemet, amivel egyesek illették a vállalkozók csoportját az általunk benyújtott levél felolvasása után. Erdõvidéken olyan vállalkozások vannak, amilyen gazdasági lehetõségeket biztosítottak a vidéknek a bányabezárás után.
Az elmúlt esztendõket a legjobb indulattal sem nevezhetjük vállalkozó-barát idõszaknak, és hogy ez változzon, véleményünk szerint elsõsorban arra a szemléletváltásra van szükség, amelynek jelét egyelõre Önök részérõl sem érzékeljük.

Baróti Vállalkozók egy csoportja<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 759. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.