Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.02.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 758. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.02.24. Művelődés

H.F.A. Kiállították a felsõráki külszínti fejgy tésben talált masztodon csontvázát Erdõvidék Múzeumában. A 2008-ban felszínre került csontokról a román lapok is beszámoltak. A 7 méter hosszú és 3,5 magas csontvázat nem tudták kiállítani teljes méretben, mivel a múzeum egyelõre nem rendelkezik megfelelõ termekkel. A csontok többi része, ami még épségben maradt, a pincében vár a további restaurálásra. Mint ismeretes, a csontvázra véletlenszerûen találtak rá. A világon egyedinek számító lelet kiváltotta a holland régész, Dick Moll érdeklõdését is, aki kétszer járt Baróton, hogy megtekintse a leleletet. Az is elképzelhetõ, hogy teljesen újra kell írni majd a szakkönyvek azon részét, mely a masztodonokra vonatkozik, ugyanis a felsõrákoson talált csontváz a világon eddig a legteljesebb lelet.
Demeter Lászlótól megtudtuk, hogy Kovászna Megye Tanácsa ezer eurót különített el a múzem új épületének elõtanulmányára. Demeter még elmondta, hogy a tervekkel, amelyeket Anthony Gall, és Estány Gyõzõ készített, már lehet kopogtatni pénzért.
A múzeumvezetõk nem titkolt szándéka, hogy a Székely Nemzeti Múzeum gyûjteményében levõ paleontológiai leleteket helyezzék át Barótra, különösen azért, mert azok túlnyomó része Erdõvidékrõl származik.<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 758. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.