Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.02.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 757. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.02.17. Aktuális hírek

Február 4-én a baróti rendõrök Bölönben, a Korlát Völgye nevû helyen tetten érték a 28 éves K.V. mogyorósi lakost, aki szekérrel két folyóméter faanyagot szállított. Kiderült, a fát a bölöni közbirtokosság kitermelõegységétõl lopta el. A faanyagot a bölöni közbirtokosságnak adták át.
Február 7-én a baróti rendõrség munkatársai Nagyajta és Középajta között megállították ellenõrzés céljával egy Opel márkájú autót, melyet a 26 éves G.A.L. bölöni lakos vezetett. Mivel nem volt nála hajtási engedély, a rendõrség nyilvántartásában kerestek rá, kiderült, hogy 2011 november 13 és december 7 idõszakra felfüggesztették hajtási engedélyét. Felfüggesztett hajtási engedéllyel való közlekedés váddal folyik kivizsgálás.
Február 10-én a baróti rendõrséget értesítették az olaszteleki erdészettõl, hogy február 8-án, fényes nappal a 21 éves C.S.I. bölönpataki, a 30 éves K.P. bölöni, a 45 éves B.Gy. bölönpataki, a 36 éves T.G. bölönpataki, a 32 éves D.T. bölönpataki, a 30 éves B.D. a tulajdonos, B.I. tudta nélkül behatoltak pisztrángtenyészetének udvarára, ahonnan elvitték az általuk február 7-én ellopott, és B.I.-nél a helyzet tisztázásáig megtartásra elhelyezett fát. A lopást követõen mindenik a saját lakására szállította a fát, és felvágta tûzelõnek. Egyenként 0,60 - 0,80 folyóméter fát loptak el. A kivizsgálást folytatják lakhelysértés és minõsített lopás vádakkal.
Február 14-én a baróti rendõrséget értesítette egy baróti erdész, hogy február 13-án azonosította a 33 éves székelyszáldobosi V.V.-t, és a 24 éves székelyszáldobosi V.D.E.-t, akik saját jármûvel tûzifát szállítottak anélkül, hogy igazoló iratokkal rendelkeztek volna. A nyomot követve az erdész rájött, hogy a fa 12 fa kivágásából származik a székelyszáldobosi közbirtokosság erdejébõl, melyet õ adminisztrál, és melyek csutakjai 20-42 cm átmérõjûek. A kivizsgálás folyamatban van törvénytelen fakivágás és lopás vádakkal.
Február 7-én a baróti rendõrség járõrözés közben tetten érte a 27 éves C.Gh. árapataki lakost, amint lovával egy lánccal öt fát húzatott be. Kiderült, hogy a fát törvénytelenül vágta ki a bölöni közbirtokosság erdejébõl a Balog Beres nevû helyrõl. A faanyagot elkobozták, akárcsak a fejszét, mellyel kivágta a fákat.

 

Barabásék kertészeti jótanácsai

Néhány nyáron virágzó évelõ õsztõl a hideg pincébe pihen, ilyenek többek közt: muskátli, fukszia, papucsvirág, bokros margaréta. Ha a lombjuk véget ért, és az új hajtások megjelennek, ez azt jelzi, hogy a növényt kezelésbe kell venni. Fontos mindenekelõtt az erõs visszametszés, hogy a hajtások alulról jobban elõtörjenek. így szép bokros növényeket kapunk. Feltétel még egy világos, meleg hely. A visszametszés után friss földbe (pl. muskátliföldbe) kell ültetni ezt azonban jobb 14 nappal késõbb végezni. <<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 757. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.