Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.02.10.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 756. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.02.10. Aktuális hírek

Hahota kabaré Baróton
A közönség kérésére: Hahota kabaré Baróton
A marosvásárhelyi Hahota színtársulat Nyakig pácban címû zenés szilveszteri kabaré elõdására kerül sor a közönség kérésére Baróton, február 23-án, csütörtök este 7 órakor, a Mûvelõdési Házban. Szereplõk: Puskás Gyõzõ, A. Kiss Andrea, Boér Orsolya, Cseke Péter, Kelemen Barna, Székely M. Éva és Szõlõsi-Pénzes Szilárd. Harmonikán közremûködik: Apostolache Zénó. Jegyek elõvételben a baróti Mûvelõdõsi Ház jegypénztáránál kaphatók. Helyfoglalás a következõ telefonszámokon: 0744-926.733, 0740-780-353 és 0267-377.962.

Járjuk be Erdõvidéket!(24.) 
Olton túli séta és farsangi felvonulás Ürmösön
Erdõvidék Olton túli falvainak bejárása az apácai híd szomszédságában található Székelyföld táblánál kezdõdött. A szokásos csoportkép készítése közben Lõrincz Sándor túravezetõnk elmondta, hogy tudomása szerint Székelyföldön nincs is több, ehhez hasonló tábla, úgy hogy méltón lehetünk büszkék rá. Az Olt befagyott vízének szomszédságában összegyûlt vadréce-csapat és a falu végénél található Fekete vár romtornyának megvizsgálása után átsétáltunk Ürmösre, ahol a felsõ faluvégen már gyûlekezni is kezdtek a farsangolók. Az esküvõi koszorút imitáló farsangi menet rezesbandából, menyasszonyból és võlegénybõl, võfélybõl és násznépbõl áll, akiket a bolondszekér és a batyukás bolondkerék követ. Idén, nagyon találóan, a batyukák Bãsescu és Udrea névre voltak keresztelve. A fiatal legényekbõl álló farsangi menetet a kolduló cigányoknak öltözött gyerekek egészítik ki egészre, akik tojást, szalonnát és pénzadományokat gyûjtenek az esti, báli lakomához. A farsangi menet kisérését rövid idõre az ürmösi unitárius templom látogatásával szakítottuk meg, ahol Szabó Elõd helybéli lelkésznek köszönhetõen megismerkedhettünk Ürmös település és az unitárius egyházközség történetével, majd ismét csatlakoztunk a farsangi menethez, akikkel kilátogattunk az egyórás vonathoz, majd a farsangolás a falu addig meg nem látogatott részeiben zajlott tovább.A farsangolást követõen 17 fõs csapatunk túrája Ágostonfalva irányába folytatódott, ahonnan gyönyörû kilátás nyílt a baróti medence központi részére, amelynek egyik újkeletû turistalátványossága, a toronyként kimagasló köpeci szil is kivállóan látszott.  A honismereti túráink sora az elkövetkezõkben is folytatódik, kirándulásainkra a továbbiakban is szeretettel várunk mindenkit. Március 17-én, szombaton Nagybacon környékére látogatunk, a  Setét- és a Galat patakok völgyeibe. Honismereti túrasorozatunkról részletesebb beszámolókat a http://erdovidek.weebly.com/ honlapon találnak.
 Demeter Zoltán


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 756. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.