Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2012.01.13.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 752. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2012.01.13. Sport

A Pumpaházi II. holtárokra is napijegyet kell váltani
A.E. A 297/28.12.2011 -es kormányhatározat értelmében, mely megjelent a Hivatalos Közlöny (Monitorul Oficial ) 10/05.01.2012 -es kiadványában, a kártyák, melyeket az ANPA-tól kapunk (Horgászügynökség) megváltoznak tartalmukban és kinézetükben is. Többé nem a horgászegyesületek töltik ki, hanem az egyesületek által  leközölt, dokumentált lista alapján nyomtatódnak ki a horgászügynökségnél, majd az egyesületek képviselõi személyesen átveszik, és kiosszák a tagoknak. Mivel nem lehet listákat küldözgetni pár horgász nevével, mikor összegyült megfelelõ mennyiségû kiváltott tagsági engedély, a RIKA sporthorgász egyesület átutalja a pénzt, és azonnal továbbítja a horgászügynökségnek nyomtatás céljából.
Nem érdemes lemaradni a listáról
A tagok lehetõségeikhez mérten próbálják kiváltani az engedélyt minél hamarabb,  hogy ne maradjanak le az elsõ listáról (március), mivel a második listát késõbb küldik, és így nem lesz majd lehetõségük legálisan horgászni. Az új kártyák megjelenéséig a régi 2011-es kártyák érvényesek, viszont a megjelenésüket követõen azonnal érvényüket vesztik, és aki nem rendelkezik az új típusú kártyával, az bírságolható lesz. Tehát idõben váltsák ki engedélyeiket, hogy hozzájuthassanak az ANPA-s kártyájukhoz.
Januári árkedvezmények 
A horgászengedély kiváltásához, megújításához a következõ iratok szükségesek: a személyazonossági fénymásolata, nyugdíjasoknak a nyugdíjszelvény és a személyazonossági fénymásolata, tanulóknak, diákoknak pedig iskolai igazolás és személyazonossági fénymásolat, illetve keresztlevél másolat. A Rika Sportorgász Egyesület megkéri a tagjait, hogy csak azok horgásszanak, akik kiváltották a 2012-es horgászengedélyt, mivel elkezdõdtek az ellenõrzések a rendõrség és a csendõrség közremûködésével. Aki januárban váltja ki horgászengedélyét: felnõttek 80 lej, nyugdíjasok 60 lej, nõk 40 lej, 18-évig 20 lej,  mozgássérültek 40 lej. Februártól a tavalyi árak érvényesek: felnõttek 100 lej, nyugdíjasok 70 lej, nõk 50 lej, 18-évig 25 lej, mozgássérülteknek 50 lej. Ezek az összegek tartalmazzák a kártya értékét, amit az ANPA-tól kapnak (Horgászügynökség) - azaz 30 lej/kártya a felnõtteknél, és 10 lej/kártya a gyerekeknél.
Hol horgászhatunk?
A RIKA Sporthorgász Egyesület által kibocsájtott horgászengedély feljogosítja a horgászt Kovászna megye területén bármilyen szabad vizen való horgászatra ( A.J.V.P.S Covasna in asociere cu A.P.S RIKA Baraolt conform autorizatiei Nr: 534/2011 ), kivéve a fizetéses, magánkézben levõ vagy bérelt vizeket. Hegyi vízre való engedély kiváltása esetén az alapár 50 százalékát kell ráfizetni, ami feljogosítja a horgászt a Vargyas vizén való horgászatra, a természetvédelmi terület határáig. Más egyesületek által kiadott engedélyekkel csak a kiszabott összeg kifizetése után (taxa acces la resurse) szabad horgászni, ellenkezõ esetben a horgász bírságolható, kitiltható.
Napijegyet kell váltani
Ami változik a múlt évhez képest, hogy a Pumpaházi II (Szaros) holtárok 2012. január 1-tõl fizetéses, napijegyes lett. Ezen a tavon INGYEN csak a RIKA tagok horgászhatnak, más horgászok kötelesek napijegyet váltani! Ezen tó tisztaságát, halállományának megõrzését, telepítését a RIKA sporthorgász egyesület pénzébõl fedezik, tehát az ingyen horgászás a RIKA tagokat illeti meg. Õk azok, akik éjjelente ellenõrzéseket végeznek, és a közmunkákban részt vesznek, hogy ez a tó fennmaradhasson az utókor számára. A napijegyek árából majd halat telepít az egyesület, megelõzve így a tó pusztulását, kirablását, a féktelen, gátlástalan horgászat végett, ami a múlt szezonban is lezajlott a tavon.

Lékhorgászverseny
Február elsõ felében az ANTALFISH horgászbolt és a RIKA sporthorgász egyesület szervezésében lékhorgász versenyre kerül sor a Pumpaházi tavon.
A jég vastagsága függvényében a végleges dátumot és feltételeket közöljük majd az újságban és az Erdõvidéki Horgász honlapján.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 752. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.