Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2009.01.16.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 596. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2009.01.16. Közélet

Most már ötödször veszem a fáradságot, hogy megírjam az éves beszámolómat és átadjam a jegyzõnek ahogy a törvény elõírja. Mindazokkal ellentétben, akik úgy ítélték meg a munkámat, hogy nem dolgoztam, mindazok ellenére van amit leírjak és ezek valós és megtörtént dolgok, nem pedig mellébeszélések, melyekbõl  halhattunk bõven az utóbbi idõszakban.
A 2008-as év feléig, mint alpolgármester tevékenykedtem, errõl nem írnék most csak röviden, hisz a kampányidõszak alatt e tevékenységemrõl több esetben is beszámoltam.
Úgy, mint más években is próbáltam eleget tenni hivatásomnak, a felmerülõ gondokat próbáltam megoldani , ha pedig nem tudtam egyedül, akkor bátran segítséget kértem mindazoktól az emberektõl, akik mindig segítõkészek voltak, ha hozzájuk fordultam.
A választások lejártával bekerültem a helyi tanácsba, majd a kulturális bízotság titkárává választottak. A beiktatás után ebben a komisszióban fejtem ki tevékenységemet, itt próbálom értékesíteni az elmúlt három év alatt szerzett tapasztalataimat, tudásomat.
Az eltelt hat és fél hónapban minden rendes és redkivüli ülésen részt vettem,  ezzel is eleget téve a felesküdött kötelességeknek, vállaltaknak.
Mint ahogy már egyszer mondtam egy beszédemben, akarva akaratlanul én lettem Bodos falu képviselõje, amelyre büszke vagyok, ez idõszak alatt megteszek mindent, ami tõlem telhetõ a falu elõrehaladása és az emberek gondjainak megoldása érdekében.
Szerintem mozgalmas volt az eltelt pár hónap, itt felsorolnám röviden mik is történtek:
Október 18-án megszerveztem a Bodos-napokat, színes mûsor kiséretében. (Istentisztelet, mazsorett felvonulás fúvós zenekarral, felfújható vár, ugráló a gyerekeknek, kötél húzás, favágó verseny, könyvbemutató, kisiskolások mûsora), meghívott volt falunk szülötte Egyed Ákos történész.
November 7-én megtartottam az elõírt fogadóórát a helyi kultúrotthon kistermében, amelyen részt vett nyolc személy. Többnyire a bányabezárásról, földek visszaszolgáltatásáról és a közszállításról beszélgettünk a fogadóórán.
December 19-én megszerveztem a most már 5-ik alkalommal a bodosi általános iskola udvarán a karácsonyi elõünnepséget, amelyen nagy számban vettek részt.
Ezek többnyire kulturális tevékenységek voltak, de mindezek mellet besegítettem a bányabezárási munkák kapcsán személyemet igénybevevõ tevékenységekben.
Úgy érzem, hogy vannak dolgok,  melyeket ki kell mondjunk, jelen esetben le kell írni, mert még mindig vannak olyan emberek, akik nem látják tisztán a kialakult,  illetve valós helyzetet sem. De remélem, hogy a következõ idõszakban még sok más megvalósítás mellet elkészül Bodosban is az iskola kerítés és a bejárati kapu, felépül majd a várva várt miklósvári kultúrotthon, megmentõdnek Felsõrákoson a tanács tulajdonában levõ épületek, Bibarcfalván újból lehet fürödni a medencében, Köpecen megmarad az öregek otthona és mellette egy újabb gyógyintézet is fog majd mûködni, és nem utolsósorban Baróton végre lesz jó minõségû ivóvíz.
Józsa József,
        önkormányzati képviselõ<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 596. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.