Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.12.23.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 749. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.12.23. KözéletKitüntették Bardoc község polgármesterét
A.E. Ezüstfenyõ díjjal tüntette ki az RMDSZ Balázsi Dénest, múlt szombaton, az elismerést maga Kelemen Hunor kulturális miniszter adta át a polgármesternek.
Balázsi érdeklõdésünkre elmondta, hogy ez a kitüntetés nem vont maga után semmiféle anyagi juttatást, ennek csupán eszmei  értéke van, ugyanakkor nagyon büszke erre a díjra. Bár a megfogalmazást “A szûlödöld visszaszerzéséért”- némileg furcsálta, úgy gondolja, hogy az elismerés az elmúlt 22 esztendõnek is  szól, amit a szövetség berkein belül töltött el. Ezért mindenképpen hálás úgy a csúcsvezetésnek, mint a megyei, valamint a helyi RMDSZ-nek, hogy Kovászna megyébõl õt jelölték erre a kitüntetésre.
“Ki szeretném hangsúlyozni, hogy ez az elismerés nem egyedül az én érdemem, nem csak nekem szól, ez egy közös munkának a megkoronázása, amelyet úgy a parlamenti képviseletünkkel, mint a megyei  tanácsal, illetve  a helyi  tanáccsal együtt vittünk véghez.
A polgármesterségem alatt mindig igyekeztem kihasználni azt, hogy hatalmon van az erdélyi magyarság, ez nagy dolog. Ezért tudtam megfelelni mindig a kampányokban tett ígérteimnek, mert együttmûködés nélkül nem lehet az elkezdett munkát bevégezni. Ezért remélem, hogy a jelenben létezõ pártnak is az az elsõdleges prioritása, hogy támogassa a kisebbséget, pénzeket szerezzen, ha kell összefogva más magyar pártokkal is.

A baróti kórház a Bardociaké is!
A község polgármesterét arról is megkérdeztük, hogy mi a véleménye a kórházfejlesztéssel kapcsolatosan, valamint lát-e fantáziát az elképzelésekben.
“Bardoc jelenleg az összes ígéretét teljesítette, amit a kórház fenntartására tett, átutaltuk a reánk esõ összegeket, így mostanra egyenesben vagyunk. Azt azonban mindenképpen nehezményezem egy kicsit, hogy az elmúlt egy esztendõben, a kórház vezetõségének részérõl csupán egy beszámolófélét kaptam, azt is inkább úgy nevezném, hogy olyan volt, hogy ne vagyunk - másnak nem tudom értékelni ezt a gesztust. Ez azonban nem elég, és amennyiben ez a jövõben sem változik, akkor a következõ évben újra kell gondoljuk, hogy a baróti kórház támogatásának kérdését. Értesültem arról, hogy fejleszteni szeretnének, ennek nagyon örülök, ám elvártam volna azt, hogy legalább egy olyan gyûlésre is meghívást kapok, ahol ezt érdemben tárgyalják, eddig se én sem pedig a többi vidéki kollégámat is kihagyták ebbõl. Egyébként azt sem értem, hogy miért nem írtak ki versenyvizsgát a menedzseri poszt betöltésére, ugyanis nekünk azt mondták, hogy Dávid György megbízatása 6 hónapig tart. Az adósságok kifizetése mellett, mi is nagyon szeretnénk azt, hogy ne csak az épületek és a kórtermek fejlõdjenek, hanem a betegellátás minõségét is emelni kell”!


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 749. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.