Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.12.23.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 749. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.12.23. Aktuális hírek

Székelyszáldobos 2011. December 15-én istentisztelet keretében a Kájoni Consort adventi mûsora elhangzott.
Bardoc Lázár Kinga újszülött, a Lázár Levente és Dénes Kinga szülõk gyermeke 2011. december 17-én keresztségben részesült.
Nagybacon Ötvös Tivadarné szül. Grancea Irén 86 éves korában 2011. december 13-án elhalálozott.

Hétrevaló
Ismét karácsony lesz Testvérek! - s a jászol fölött felragyog egy csillag, megszólalnak az angyalok, szavuk csodálatos énekszó, örömet hirdetnek és arra kérnek, hogy legyünk békések, tiszták de mindenek elõtt egy kicsit újra gyermekek. Mert, igazi emberek csak akkor lehetünk az élet robotos mindennapjaiban, a vak gyûlölettõl elsötétedett világunkban, ha gyermekként halljuk meg a híradást, ha a csillagok világába leselkedve meglátjuk azt, Aki fényével rávilágít útunkra.
Ez a fény az Isten szemébõl ragyog, letekint a földre, sõt igetestében alászáll, hogy akár egy pillanatra is, de segítsen elfeledtetni velünk ezt a világot, s a szeretet lelke által felemeljen a mennyei tisztaság szépségébe. Csillaggyertyák fénye mellett, karácsonyfák világánál, nem maradhatnak vakok szemeink, nem maradhatnak ridegek érzéseink, hisz Karácsony van, ünnepel a föld s az ég. Ünnepet szerzett nekünk az Isten, hogy nyilvánvalóvá tegye elõttünk, bármilyen tagadók, restek, elfajultak, megvakultak legyünk is, hogy azért gondja van reánk, mert gyermekei vagyunk. Gyermekei, ha nem is Egyszülöttje, mint Jézus, akiben királyként ránk mosolyog. Mosolyában ünnepre hív, megsajnálja életünket, múltunkat és jelenünket, megsimogat bánatunkban s azt akarja, hogy ezen a ködös mindenségen át, ajkunk zengje az új teremtés királyi himnuszát. Lelkünkrõl minden bilincs lehullhat, vígan zenghet ajkunkon az ének, mert a karácsonyi csoda éppen abban rejlik, hogy Isten megszabadít. Add meg hát, Atyánk, hogy földeden szent béke és nyugalom legyen. Tartsd védelmezõ és áldó kezed szegény énünk és otthonaink fölött. Nem kell nekünk sem palota, elég egy kis békés kunyhó, talmi kincsért sem könyörgünk, de a mirhád s a szereteted add, hogy legyen legfõbb kincsünk. Áhítattal, ezt kérjük mi, boldogító ajándékként, minden szívbe, minden házba, hozza el az angyal szent karácsony napján.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 749. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.