Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.12.16.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 748. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.12.16. Közélet

Nem a város ellen, hanem annak érdekében
Albert Egon Megvan a hozadéka a két alkalommal is elmaradt, septében összehívott tanácsülésnek Baróton. A kormány által kiutalt kétmilliárd lej  mellett, – ami tömbházszigetelésre érkezett –, egyéb határozat is szerepel a pénteki rendkívüli ülés “menüjén”. Mégpedig Erdõvidék egyetlen  kórházának a fejlesztése. Hogy egy mûködõ egészségügyi intézményre ráférne-e egy korszerûsítés vagy sem, kétség sem fér, minden normálisan gondolkozó ember támogatná ezen kezdeményezést, mert ezek a befektetések az itt élõk javát szolgálnák. Ám a felszín alatt valami megint nem mûködik, s az ismételt farhámba ülés, valamint a nem megfelelõ informálás kotyvaléka nem elõre, hanem hátrafele lendíti az ügyet. Azok, akik az értelmetlen költekezést kifogásolják, és a meglévõ kevés pénz világos és jól átgondolt elköltését sürgetik, állítják: ismét egy olyan dologgal kell szembesüljenek a környék adófizetõi, amikor “valamit” az õk pénzükbõl meg akarnak valósítani, konkrét tervek, a megfelelõ tájékoztatás eltussolása mellett. Újabb terv készülne, aminek a megvalósíthatóságára sem pénz, sem pedig garancia nincs, ebbõl a szemszögbõl jogosan teszik fel a kérdést, hogy a jelen gazdasági nehézségeivel küzdõ városnak egy újbóli értelmetlen terv elkészítése - ami ráadásul majdnem négyszáz millió régi lejébe kerülne az embereknek - lenne a legsürgetõbb gondja? Befejezetlen épületeink már vannak, amelyekbe milliárdokat költ a hivatal eredménytelenül, most némelyek ismét ezt a hagyományt akarják folytatni? - teszik fel a kérdést. Tervek  és elõtanulmányok nélkül nincs haladás - vallják azok, akik igenis látnak fantáziát abban, hogy elõbb kell a szekér, s utánna a ló. A fejlesztés elengedhetetlen azért, hogy a kórház az elkövetkezõ idõben megkapja a további mûködéséhez szükséges jóváhagyást, másképp életképtelenné válik, ezt meg kell akadályozni. Egyelõre mivel csak elképzelések vannak, csupán lobbizni lehet, de hogy honnan és mennyi a garancia rá, hogy lesz pénz - ez idáig titok. Mások csupán egy újabb politikai erõfitogtatást látnak az egészben, s a - ki kinek  a javát akarja - kérdés, vajon nem szól-e egyébrõl, mint ellenségeskedésrõl és újabb közpénzek lenyúlásáról?
Mielõtt ismét állna a bál, érdemes megjegyezni, hogy bizony nem Barót a világ közepe, egy ilyen mérvû terv elkészítése és egy több milliárdos beruházás bizony a falvak embereit is érinti. Ne feledjék, a kórház fejlesztése  nemcsak a városi tanácson múlik. Kemény pénzeket pengettek le a községek hivatalai is, akkor jó volt, legyenek most is jók - és vonják bele, tájékoztassák õket is! Mert az adófizetõk pénze felett nem rendelkezhet egy ember, minthogy a környék kórházának sorsában sem dönthet önkényesen.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 748. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.