Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.12.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 746. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.12.02. Közélet

 Nyelvében él és népdalaiban, népzenéjében, néptáncaiban érez egy nemzet. Ezért az értékõrzõ szokások megtartása a legfontosabb kell legyen minden ember  számára. Addig leszünk magyarok, székelyek,  amíg magyar dalokat énekelünk, magyarul táncolunk.
Az elmúlt hét végén, 2011 november 26-án, a bibarcfalvi gyerek- és ifjúsági néptánccsoport is részt vett a vargyasi ODFIE szervezésében megrendezett Néptánctalálkozón, több mint 200 gyerek és ifjúval együtt. Ez a rendezvény is bizonyság volt arra, hogy ifjaink szomjazzák a nemzeti népi kultúránk ránk hagyott örökségét a népdalt és néptáncot. A nézõközönség bizonyára telt lélekkel, feltöltõdve távozott a vargyasi kultúrotthonból.
   Ezúton szeretném megköszönni  a csipet-csapatunknak, a bibarcfalvi táncoslábú apróságoknak és ifjaknak ezt az évi tevékenységét (a tánccsoporton belül), amely tevékenység lelkük épülését és szépülését szolgálta. Köszönet Nagy Kopeczky Annamáriának a szakmai segítségért. Köszönet a szülõkne,k akik erkölcsileg és anyagilag is támogatják ezt a tevékenységet. Nem utólsó sorban megköszönjük a  szülõknek, Szabó Csabának, Molnár Lõrincnek, Trandafir Károlynak, akik biztosították a szállítást, valamint  Tordai Zsuzsa zenetanárnak, Tordai Sándor önkéntes oktatónak, akik elkísérték a csoportot a találkozóra.                   
Tordai Iluska


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 746. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.