Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.12.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 746. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.12.02. Közélet

Közel ötven lejes ajándékjegy rászorulóknak
A.E. Elég hosszú ideje oszt szét a baróti polgármesteri hivatal minden év végén csomagokat a rászorulók között. A tapasztalat azt mutatja, hogy ez a megoldás elég sok gondot okoz, hiszen mindenki, aki nehéz anyagi körülmények között él, szeretne csomagot kapni, ám ez nem mindig lehetséges - vázolta fel a jelenlegi helyzetet a keddi tanácsülésen az elöljáró.
A nemrégiben kapott élelmiszercsomagok jó részét már szétosztottoták, melynek értéke 110 lej körül volt, aki ebbõl az elosztásból kimaradt, az most egy ötven lejes ajándékjegyre számíthat.
Ennek alapján a kisjövedelmû (400 lej alatti) munkanélküliek, a 16 éven aluli gyereküket egyedül nevelõ személyek és a 65 éven felüli kisnyugdíjasok részesülnek ebben a kedvezményben. A szociális iroda igyekezett úgy összeállítani a listát, hogy minden rászoruló megkapja ezt a támogatást.
A polgármester arról tájékoztatta a jelenlévõket, hogy azért döntöttek az ételjegy mellett, mert az a negatív tapasztalat, hogy a többség, amint megkapja a csomagokat, rögtön tovább is adja, így volt ez a napokban is, amikor  akár 1,50 baniért is lehetett lisztet, puliszkalisztet vásárolni az utakon, vagy éppen a csomagokkal megrakott szekerek mögül.
Most, hogy egy értékjegyet kapnak, ez a jelenség némileg csökkenhet. Az értékjegyre csak kimondottan élelmet lehet venni, szeszesitalt vagy cigarettát nem. A helyi költségvetésbõl elkülönített összeget, amely összértéke 15 ezer lej, 250-300 ember között osztják szét. A tanács egyöntetûen elfogadta az 50 lejes értékjegyrõl szoló tanácshatározatot.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 746. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.