Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.12.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 746. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.12.02. Közélet

Arra voltunk kíváncsiak, hogy idén az eddigiekhez képest többet, vagy kevesebbet költenek-e az ajándékozásra Mikulás alkalmából.

 Trinfa Zsuzsanna, 27 éves eladási ügynök: Anyagilag kevesebbet áldozok a Mikulásra, viszont értékileg annál többet, mivel saját készítésû ajándékokkal lepem meg idén a szeretteimet.

Fábián Izabella 23 éves egészségügyi asszisztens: Idén is eljött a hónap, amit ajándékozással töltünk ki, viszont ebben a válságban nehezebb lesz ennek eleget is tenni. Úgy gondolom, hogy a Mikulásra amúgy sem kell épp olyan sokat költeni, fontosabb a Karácsony és számomra nem anyagaiakban kell legyünk bõkezûek, hanem annak az ajándéknak fontosabb az eszmei értéke, hiszen szeretetrõl szól ez a hónap és az lenne a legnagyobb ajándék, ha nem csak ez a hónap, hanem életünk minden perce arról szólna. 

Dénes Levente 26 éves munkanélküli: Sajnos sokan nem úgy gondolják, de szerintem a szeretet olyan dolog, amit a válság nem tud befolyásolni, minden hozzám közelebb álló embert meglepek egy kis ajándékkal, hogy kifejezzem a szeretetemet, mert végülis ez az ünnep errõl szól.

Egyed Emõke 23 éves: Az idei Mikulás is hasonlóan fog telni, mint eddig. Csekélyke kis ajándékkal lepjük meg egymást. Nem szokásunk túlköltekezni magunkat, a szomszéd gyerekeknek szoktunk ajándékot csempészni a csizmájukba, mi már felnõttünk ehhez, úgyhogy apróságokat veszünk csak egymásnak.

Sorbán Ferenc 48 éves nyugdíjas: Számomra az ünnepek, mint a Mikulás, a Karácsony a szeretetrõl és a családi összhangról szólnak, igaz, hogy az idén nem lesz olyan gazdag ünnepünk, mint ezelõtt, mert sajnos az anyagiak meggátolnak ebben, de, ha nem is lesz olyan színvonalas, mint eddig a béke és szeretet pótolja a hiányzó dolgokat.

Albert Teréz, 22 éves: Szerintem a Mikulás a gyerekek ünnepe, ezért nem a felnõttek megajándékozása a lényeg, hanem a gyerekeké. Ilyenkor próbálom kihasználni a kreativitásomat, és meglepni a család apróságait. Nem kell nagy ajándékokra gondolni, ezért nem befolyásol a válság, az idén is ugyanolyan meglepetésekre számíthatnak, mint tavaly és azelõtt.

Nóda Enikõ 23 éves tanárnõ: Mivel a tanügyben dolgozom, ezért nagyon fontos számomra ez a nap a gyerekek miatt, ilyenkor megajándékozzuk egymást ugyanúgy, mint a szûk családi körrel, számomra ez az ünnep az ajándékozásról szól, ellentétbe a Karácsonynyal, amikor a béke és a szeretet a legfontosabb.

Ciulinaru Róbert, 31 éves eladási ügynök: Nem mondhatnám, hogy idén kevesebbet áldozok Mikulásra, mint a tavaly. Inkább gyerekkoromba volt fontos ez az ünnep, de ez nem jelenti azt, hogy szeretteimet nem lepem meg egy kis aprósággal, az idén sem lesz változás ezen.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 746. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.