Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.11.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 745. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.11.25. Közélet

 Pénteken Erdõvidék népe újból  megmutatta, hogy egy nemes cél érdekéért össze tud fogni a józan gondolkodás, a szeretet és az együttérzés jegyében. Látni lehetett a sok kicsi és cseperedõ gyereken, ifjúságon, hogy milyen tiszta lélekkel szerepel. Mindig ilyenek legyünk mi felnõttek is, hogy tiszta érzéseket, tiszta gondolatokat lássanak és tanuljanak tõlünk és így kell ezt tennünk mindig , minden alkalommal, bármilyen körülményben, mert van kitõl tanuljanak úgy a kiváló szülõktõl, nagyszülõktõl és kiváló pedagógusoktól, oktatóktól, szervezõktõl. Ilyen átéléssel, beleéléssel és megéléssel ennyi elõadót és vele együtt a szemlélõ tömeget - merem hinni,- hogy bárhol is- ritkán lehet látni. Reggeltõl késõ estig  telt ház volt a baróti Mûvelõdési Házban. Pénteken Szendével együtt dobogott mindenkinek a szíve itt Erdõvidéken és reméljük, a törõdésünk, segítõkészségünk, lelki kisugárzásunk elõrehaladást fog jelenteni egészségére nézve. Gyerekeink elõtt -mi felnõttek- most is jelesre vizsgáztunk. Ezt fogják majd gyerekeink is tovább adni generációról generációra és akkor a jövõnk is másképpen alakulhat. Pl. a kórházi ellátás is az emberhez méltányosan lesz kigondolva, sokkal nagyobb emberközpontú segítõkészséggel, mikor majd ezekbõl a kicsi gyerekekbõl nagy felnõttek lesznek és talán a társadalomban élõk értékrendje is más lesz… Ha mindenben, mindenkor  példát mutatunk és becsületre neveljük az ifjúságot, akkor lehet reményünk egy újabb jövõben is.
Ahol szeretet, együttérzés, az igazság, az erkölcsösség, tolerancia (a másság elfogadása) azaz  az ifjúság jóra nevelése a lényeg és ehhez társul még az összefogás érzése  is, ott mindig a  remény mellett szebb jövõ lesz kilátásban.
Antal I.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 745. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.