Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.11.25.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 745. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.11.25. MűvelődésRendhagyó kiállítás Kisbaconban
A.E. A jelenleg Hollandiában élõ, kisbaconi születésû Lakatos Emília munkáit tekinthették meg az érdeklõdõk szerda este a település régi papilakjában.
A XIX. Erdõvidéki Közmûvelõdési Napok keretén belül megrendezett kiállítás a maga módján nem mondható mindennapinak. Az érdeklõdõk másfél év termését láthatták, képekben, mozaikban, tiffani üvegekben, ruhadarabokban és szobrokban.
A többnyire természetes alapanyagot használó mûvész alkotásai inkább ösztönösek, mintsem tudatosak. Pillanatyi érzelmeket, kedélyállapotokat fejeznek ki.
“A mûveimet egy leültömben készítem, egy olyan folyamatnak a része, ami egyszeri és megismételhetetlen. A varrás szeretetét anyai nagyanyámtól örököltem. Festeni fiammal, Titussszal kezdtem otthon úgy, hogy szombatonként arra szántuk a nap jó részét, hogy kísérletezzünk a színekkel, formákkal egy elõre megadott témából. Így kóstoltam bele a festészetbe. A nemezeléssel a Rudolf Steiner által alapított iskolában ismerkedtem meg, ahová a fiam járt. Inspirálódtam a különbözõ anyagok, színek és formák együttesébõl, a természetbõl, a spirituális világból és nem utolsó sorban a fiamtól, ami a gyerekes játékosság, fantázia, a folytonos kísérletezés gyanánt mutatkozik meg.
Szívesen foglalkozom mozaikfestéssel, kárpitozással, és tiffani üvegfestéssel, és ha az idõm engedi kertészkedéssel. Amit itt láthatnak, az annak az eredménye, ami engem foglalkoztat, és ami nem egy meghatározott célért jött létre, hanem érzelmekbõl.
Szerintem minden ember rendelkezik ezzel a tehetséggel, csak meg kell szabadítsa magát a korlátaitól” - vallott röviden az alkotásairól Lakatos Emília.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 745. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.