Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.11.18.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 744. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.11.18. KözéletAz interneten zajló WEBKastély versenyen résztvevõ olaszteleki Danielek apródjai csoport a verseny egyik próbájaként kastélynapot szervezett november 12-én az Olaszteleki Daniel kastélyban. A verseny honlapján a szervezésrõl az alábbiakat nyilatkozták: "Javasoltuk a tulajdonosoknak egy olyan közösségi beszélgetés szervezését, mely a kastély elképzelt jövõjérõl tájékoztatja az embereket és elindít egy párbeszédet, amelynek köszönhetõen talán egy közös jövõkép is kirajzolódhat. Mint ahogy eddig is, minden kezdeményezésben, most is teljes nyitottságra találtunk a tulajdonosok részérõl, akiknek pártfogását a kastélynap egész rendezvénye elnyerte. A "jövõmûhely" mellett azonban, természetesen szem elõtt tartottuk azt is, hogy szórakozásra, kikapcsolódásra is alkalma nyíljon az érdeklõdõnek. Amellett, hogy igyekeztünk minden korosztályt megszólítani a rendezvényünkkel, arra is próbáltunk figyelni, hogy ne csak passzív résztvevõként, hanem aktívan kapcsolódjanak be programunkba."
A napot óvodás és kisiskolás gyerekek számára szervezett mesemondással kezdték, ahol a békakirály történetének szereplõit, a királylányt, királyfit és a béka bábját a lelkes gyerekcsapat el is készítette, majd egyszerû középkori gyermekjátékokkal, játszósarokkal, kedveskedtek a gyerekeknek a szervezõk. A tulajdonosok által kitalált és levezetett kincskeresés próbája igazán felpezsdítette a hangulatot, ahol a kastély és története számos apró részletével is megismerkedtek a résztvevõk.
A nagyterem közönsége elõtt felsorakoztak az olaszteleki reneszánsz csapat furulyásai és énekesei és a bemutatott virágénekekkel a kastélyhoz is kapcsolódó reneszánsz kor estéinek hangulatát idézték fel. Az õket követõ három pár, az olaszteleki Hajnalcsillag néptáncegyüttes táncosai, "palotás" táncukkal egy másik korba röpítették a közönséget. A Danielek apródjai csoport beszámolóját a versenyrõl nagy érdeklõdéssel követték a jelenlevõk. A falubeliek segítségével, korabeli bútordarabokkal, használati tárgyakkal berendezett kis szoba nem csak a kastély egykori hangulatát érzékeltette, hanem felhívta a figyelmet arra is, hogy milyen sok régi érték van a birtokunkban. A kastély jövõjére vonatkozó beszélgetésben a tulajdonosok részletesen bemutatták a kastéllyal kapcsolatos elképzeléseiket, terveiket, hangsúlyozva, hogy a kastély továbbra is a közösségi rendezvények egyik színtere kíván maradni. A napot a beszélgetések során sokat emlegetett, egykori szórakozási lehetõséget felelevenítõ retró-buli zárta.
A kastélynap és a kastélyjövõ próbákra vasárnap éjfélig még lehet szavazni a www.webkastely.ro oldalon.                      

Összeállította: Sz.Réka


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 744. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.