Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.11.11.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 743. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.11.11. MűvelődésSz.Réka  Erdõvidékrõl egyetlen, 10 fõs, többségében diákokból álló csapat nevezett be az interneten zajló WEBKastély versenyre, melyet a PONT Csoport, a Transindex, a Transilvania Trust Alapítvány és az Élõ Erdély Egyesület közösen szervezett. A verseny célja felhívni a figyelmet az erdélyi kastélyok, kúriák állapotára, bekapcsolni azokat a turisztikai körforgásba.
Az olaszteleki Danielek apródjai névvel induló csoportról Tüzes Bölöni Ferenc, olaszteleki református lelkipásztor elmondta, a fiatalok kezdeményezése volt a versenyen való részvétel, azonban a kastély tulajdonosai is közremûködnek. Céljuk az, hogy megismertessék a kastélyt és Olaszteleket is a nagyvilággal. Reményeik szerint a jelenleg felújítás alatt álló kastély turisztikai vonzerõvel fog bírni a felújítást követõen, mely a közösség életére is nagy hatással lesz.
A résztvevõ huszonhárom csapatnak (négy Kovászna megyei) minden héten különbözõ próbát kell teljesítenie, amelyek a kastély vagy kúria múltjára, jelenére, jövõjére, turisztikai hasznosíthatóságára, köréje szervezett rendezvényekre vonatkoznak. A minden héten csütörtökön kiírt próbát szerdáig kell teljesíteni, feltölteni az oldalra, ezt követõen lehet rájuk szavazni (like-olni) vasárnap éjfélig.
A Danielek apródjai az elsõ két versenyen szerencsésen túl van, az elsõn a kastély múltjával kapcsolatos emlékeket elevenítették fel, a második próbán pedig a kastély mostani állapotáról faggatták az embereket. A jelenleg zajló harmadik próba a kastélyra, de a településre is kiterjedõ turisztikai ajánló. A próbák után a szavazásokat és egy szakemberekbõl álló zsûri pontozását összesítik, így kapják meg a csoportok a végsõ helyezést. A verseny részeként november 12-én kastélynapot szerveznek az olaszteleki Daniel kastélyban, amelyre minden érdeklõdõt szeretettel várnak.
A csoport eddig jól teljesített, pillanatnyilag a második helyen állnak, ahhoz azonban, hogy továbbra is jó helyezést érjenek el, a zsûri értékelése mellett a szavazatokra is szükségük van. A verseny november 20-án zárul, az eredményhirdetésre november 26-án kerül sor. A csapatra a www.webkastely.ro honlapon lehet szavazni.
A versenyen elsõ és második helyen végzõk alkalmat kapnak egy brüsszeli látogatásra Sógor Csaba és Winkler Gyula európai parlamenti képviselõk jóvoltából, valamint részesülnek egy szakmailag jól kivitelezett pályázat megírásában.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 743. lapszám "Művelődés" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.