Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.11.11.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 743. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.11.11. Aktuális hírek

Kampányépületek(?) árnyékában
Albert Egon  Nemrég avatták fel a miklósvári kultúrotthont, minap pedig a városi strandot. Az említett két építményrõl sokmindent el lehet mondani, akár múltjáról, akár jelenérõl, ám a jövõjébe vetett hit meginogni látszik akkor, amikor felszínre kerül a létezésük körüli -, szûnni nem akaró politikai egymásnak feszülés.  Sajnos, mint annyi más dologban, ezekben az esetekben sem beszélhetünk összefogásról, együttmûködésrõl azon felek között, akik az elmúlt években meghatározták sorsunk alakulását. A miklósváriak egy épületet kaptak, amit közel hétszázezer lejbõl építtetett fel a városháza saját pénzén, s bár az anyagi helyzet a hivatalnál is egyre rosszab, - a megkezdett munkát be kellett fejezni -, legalábbis az elöljáró nem volt hajlandó lemondani ezen szándékáról. Idén õsszel aztán több éves ingyencirkuszt követõen át is adták a településnek az egyelõre a körülötte vitáiról elhíresült építményt. Ha hinni lehet a híreszteléseknek, a megnyitóra mindenki hivatalos volt, kivéve a politikailag "ellenlábas" pártot, valószínû a tanácsban kifejtett többrendbeli ellenkezésük tette nemkívánatos személyekké õket, igaz, az RMDSZ frakció többször is hangoztatta, hogy valóban kell egy kultúrotthon, ám mindvégig kitartottak az mellett, hogy a jelen gazdasági viszonyokat nézve nem ez lenne a legégetõbb probléma, melyet meg kellene oldani közpénzekbõl Erdõvidék központjában. A kultúrház végül felépült, most már csak meg kell tölteni élettel, kérdés, hogy miként.
Hasonló kérdést vet fel a frissen elkészült városi strand sorsa is, hiszen könnyen megtörténhet, hogy jövõje nem más, mint vesszõfutás. Hiszen nyílt titok, hogy a városgazda mennyire ellenezte a beruházást, azért, hogy megakadályozza, minden követ megmozgatott, ám ezen erõlködéseit egyelõre nem koronázta siker, a strand felépült, jövõre talán fürdeni is lehet benne. Igaz, majdnem teljes hat évbe került, mire tetõ alá hozták az egészet, képzeljük csak el, hat év meddõ cirkusz és vita, csak azért, hogy nehogy kapjon Barót közel 650 ezer eurós(!) beruházást, ami ráadásként egy lejébe se került az itteni adófizetõnek. Egy azonban kézzelfogható tény, az átadáson nem jelent meg a város elsõ embere, (illet volna, még akkor is, ha a kifeszített banneren nem szedték dicsérõ rímekbe tetteit). Ilyen hozáállással a strand további sorsa megpecsételõdni látszik, hiszen könynyen megtörténhet, hogy úgy jár, mint a Millenniumi emlékmû, bekerítve, saját sorsára hagyva. Ám az ilyen adok-kapok stílusnak csak az itteniek látják kárát, mert a politikai gõg inkább rombol, mintsem épít, s ezt egyre inkább érezni lehet.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 743. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.