Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.11.04.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 742. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.11.04. Közélet

Borbély László környezetvédelmi és erdõgazdálkodási miniszter november 2.-án, szerdán találkozott a Környezetvédelmi Õrség, a Környezetvédelmi Ügynökség és az Országos Vízügy vezetõivel valamint a fogarasi törpe-vizierõmûvek (ehhez hasonló erõmûvet képzeltek el a Kormoson is - szerk. megj). építõivel és a témában érdekelt nemkormányzati szervezetekkel. A találkozó témája a vitatott fogarasi törpe-vizierõmûvek további sorsa volt. Felfüggesztjük a beruházás folytatását körülbelül két - három hétig. Ennyi idõ szükséges ahhoz, hogy a jelenlegi helyzetet elemezzük jogi szempontból, megvizsgáljuk, hogy a helynek megfelelõ legjobb tehnikák lettek-e alkalmazva. A helyszínen fogjuk megtekinteni a beruházás menetét és a legszigorúbb standardok szerint fogjuk értékelni a munkát. Az elkövetkezõ hetekben prioritizálni fogjuk a munkálatokat annak függvényében, hogy milyenek a hidrográfiai jellegzetességek és a vízhozam a térségben, szem elõtt tartva azt is, hogy a fogarasi zóna biodiverzitása nagyon sérülékeny és nekünk ezt védenünk kell. - összegezte a találkozó következtetéseit Borbély László miniszter. Borbély László hozzátette, az argesi regionális vízügy igazgatóját, Adrian Moisescu urat a fogarasi törpe-vizierõmûvek körül kialakult helyzet tisztázásáig felfüggesztette poziciójából.
    Javasolni fogjuk egy sürgõsségi kormányrendelet elfogadását amelynek rendelkezése értelmében négy hónapos moratóriumot vezetnénk be a fogarasi törpe-vizierõmûvek munkálatainak jóváhagyási folyamatára. Ezalatt az idõ alatt a kollegáimnak megoldást kell találniuk a felmerült problémákra, és amennyiben szükségesnek találják, akár törvénymódosító javaslatokat is várok tõlük. - fogalmazott Borbély László miniszter.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 742. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.