Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.11.04.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 742. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.11.04. Közélet Vasárnap, október 30-án tartotta 2. születésnapi koncertjét a köpeci Hangafa Ifjúsági Fúvószenekar. Az idén is, akárcsak tavaly, egy színvonalas repertoárral álltak a nézõk elé. Majdnem két órán keresztül csendült a zene. Fúvószenekarhoz híven népdalokból és katonadalokból összeállított indulókkal kezdtek, de volt a pallettájukon csárdás, operett, filmzene. A nosztalgia sem maradhatott el a 70-es 80-as évek legszebb táncdalaiból is kaptunk ízelítõt. Minden korosztály talált kedvére való nótát.
   A kis zenészek, Bíró János karnagy vezetésével nagyon kitettek magukért, de a hallgatóság kevésbé. A zene a tavalyhoz képest sokkal színvonalasabb volt, de sajnos a taps silányabb. Pedig a Hangafa önzetlenül támogatta a faluban zajló bálokat, és remélték, hogy jó tett helyébe jót várj alapon visszahonorálódik, de nagyon szomorúan nyugtázták, hogy ilyen csak a mesékben létezik. A  faluközösség ezeregynéhány lakósából csupán 75 embernek futotta idejébõl velük együtt ünnepelni.   
   Köszönetüket fejezik ki a két támogatónak, Nagy Józsefnek, a baróti RMDSZ elnökének és Buksa Miklósnak, az Erpék cég vezetõjének, akik jelentõs összeggel támogatták a zenekart, hogy részt vehessenek a Rétyen szervezett Fúvós-táborban.
   Köszönet a születésnapi koncerten megjelent falustársaknak és nem utolsó sorban a szülõknek, akik bíztatják gyermekeiket a kitartó munkára.
   A kudarc ellenére is bátran kijelentették, hogy jõvõben találkozunk ugyanitt egy gazdagabb repertoárral. Építõ munkájukhoz kitartást és egészséget kívánok!
  Bán Annamária


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 742. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.