Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.10.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 741. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.10.28. Közélet35 kilós kertészpecsenye
A.E. A képet és a cikket egyik kedves olvasónk, Egyed Emõke küldte be, a vargyasi óriásméretû sütõtökrõl: “Csíki János portáján nem mindennapi termés született. A nyár vége fele arra lettek figyelmesek, hogy a kert végében lévõ sütõtök egyre nagyobb és nagyobb méretet ölt, amekkorát õk még nem láttak.  Hétrõl-hétre növekedett, és nem gondoltuk volna, hogy ekkora gigantikus méretû lesz, habár ha hagytuk volna még növekedni, talán ennél is nagyobb lett volna. Amikor rátettük a mérlegre, alig akartunk hinni a szemünknek, és mosolyogva olvastuk le, hogy 35 kg-ot nyom - mondta a gazda. Igazi mesébe illõ tök ez, hisz ekkorára csak ritkán növekszik meg, az amúgy csak 4-8 kg elérõ tökféle”.
Õszi vásár Baróton
Múlt pénteken nagy volt a sûrgés-forgás Barót központjában, ugyanis idén is megtartották az immáron hagyományosnak mondható õszi vásárt,melyen zömében itteni kézmûvesek állították ki termékeiket. A vásárról nem hiányozhattak a kicsik sem, õk az óvónénik segítségével elképzelt és megvalósított kis termékeiket, ajándékaikat kínálták az arra járóknak. A Cimborások mellett a Hisszük, Hogy Fontosak sérült gyerekei is kivették részüket az eseménybõl. “Nagyon örültunk, hogy megtudtuk szervezni, ez egy jó alkalom volt arra is, hogy az újonnan alakult szülök egyesülete megismertesse magát. Köszönetünket szeretnénk kifejezni a vargyasi ifjúsági színjátszó csoportnak, a Csala Kürtje Fúvoszenekarnak és a mazsoretteknek.” - tájékoztatta lapunkat Demeter Éva.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 741. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.