Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.10.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 741. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.10.28. Aktuális hírek

Pályázati felhívás
 A Baróti Szabó Dávid Középiskola mûszaki katedrája keretén belül mûködõ Design kör Ragasztott praktikus álmok címmel pályázatot hirdet kreatív alkotás iránt érdeklõdõ diákok és felnõttek számára, akik különbözõ levestészta-makaróniból lakásdíszek készítésére vállalkoznának.
Elképzeléseiket ragasszák határtalan fantáziával! A pályamunkákat a középiskola titkárságán adhatják le 2011. november 25-ig.
Eredményhirdetés 2011. december 1-én.
Dimény János         Józsa Krisztina
Igazgató                szakoktató

Örökítsd meg a köpeci szílt
Tisztelettel hívjuk fel minden mûvészeti hajlammal, tehetséggel megáldott erdõvidéki ifjú és felnõtt figyelmét, hogy a köpeci szilt az Év Fája Romániában versenybe benevezõ baróti Elveszett Világ Természetvédelmi, Turista és Barlangász Egyesület összmûvészeti pályázatot hírdet, a köpeci szil megörökítése céljával. Készülhet grafika, rajz, festmény, fénykép, fa- és kõfaragvány, de be lehet nevezni verssel vagy prózával is, azzal a feltétellel, hogy az alkotás a köpeci szilrõl szóljon. Az alkotásokat október 30-ig, az Év Fája utolsó versenynapjáig lehet eljuttatni Demeter Zoltánhoz (0746-089140).                                               
erdõvidéki

Sajtóközlemény
 November 4-én, pénteken 13 óráig tehetik le pályázataikat a baróti RMDSZ irodájában mindazok, akik az RMDSZ színeiben polgármesterjelöltként kívánnak megméretkezni Baróton. Polgármesterjelölt lehet minden olyan szervezeti tag, aki megfelel az RMDSZ alapszabályzataiban megfogalmazott kritériumoknak. A pályázatokkal kapcsolatos tudnivalókért, ûrlapokért forduljanak a baróti irodához. Az RMDSZ Baróti Egyeztetõ Tanácsa (BET) alapszabályzatának értelmében a szervezet polgármesterjelöltjét a városhoz tartozó hat helyi szervezet küldötteibõl álló, 15 tagú BET választmány nevesíti.
    Pál-Szilágyi Zoltán, BET elnök

Pozítiv fogadtatás
Bemutatták a Mikó Imre Terv vitairatát a MÁÉRT gazdasági szakbizottságának budapesti ülésén az Országházban. Jakabos Janka, a Mikó Imre Terv koordinátora a terv keletkezésérõl beszélt, bemutatva az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) szerepét a tervezés folyamatában. Röviden ismertette a terv három pillérét is: a stratégiát, az operatív programokat és a terv megvalósításához szükséges intézményrendszert. A terv pozitív fogadtatást kapott, sokan méltatták a jelentõségét, és kifejezték igényüket a jövõbeli együttmûködésre.
EMNT sajtóiroda<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 741. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.