Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.10.28.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 741. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.10.28. Aktuális hírek

 Október 19-én I.E. szárazajtai lakos értesítette a baróti rendõrséget, hogy május 19-én A.M. 24 éves köpeci lakossal írásban egyezséget kötöttek, melyben leszögezték, hogy eladja tehenét 3600 lejért A.M.-nek, aki azt kifizeti június 5-ig. A vásároló azonban nem fizette ki az összeget. A kivizsgálás folyik csalás vádjával.
 Október 20-án P.G. 59 éves felsõrákosi lakos értesítette a rendõrséget, hogy október 20-án délben észrevette, hogy lakásának ajtaja fel van törve, és iratok, 100 lej, és más háztartási, ruházati és élelmiszeri javak hiányoztak. A rendõrség a helyszínen megállapította, hogy a 35 éves P.E., a kárvallott fia követte el a lopást, a javakat a kertben eldugta, melyet visszaadtak a tulajdonosnak, az iratokat leszámítva, amelyeket elégetett. A tettes beismerõ vallomást tett.
 Október 21-én K.I. 48 éves székelyszáldobosi lakos jelentette a rendõrségen, hogy október 20-án mialatt a székelyszáldobosi közbirtokosság tulajdonát képezõ autót vezette, egy szekér után, melyet F.C. 35 éves székelyszáldobosi vezetett, a szekér után kötött ló megijedt, és patájával betörte a jármû ködlámpáját, 100 lejes kárt okozva. Folyik a kivizsgálás rongálás gyanújával.
 Október 21-én R.E. 62 éves baróti lakos értesítette a rendõrséget, hogy a Keserûkert nevû helyen 0,10 ha területrõl a kukoricatermést I.C. 75 éves baróti lakos tehéncsordája tönkretette törvénytelen legeltetéssel. Rongálás gyanújával folyik kivizsgálás.
 Október 22-én a baróti rendõrség munkatársai járõrözés közben Nagybaconban azonosították a 62 éves brassói Cs.D. és P.I. 52 éves magyarhermányi lakosokat, akiknek csomagtartójában 18 pisztrángot találtak, egy lámpát és egy hétfogú, 1 méteres villát. Cs.D., az autó vezetõje a rendõrség kérdésére válaszolva azt mondta, õ fogta a halakat a villával, a Sugó patakban. Folyik a kivizsgálás.
 Október 21-én R.S. 37 éves zajzoni lakos értesítette a rendõrséget, hogy két személy bántalmazta. A helyszínre, Nagyajtára érkezve a rendõrség megállapította, hogy N.A.D. 25 éves és N.L. 31 éves vargyasi lakosok bántalmazták R.S. állatgondozót, aki ugyancsak annál a farmnál állatgondozó. R.S.-t a baróti kórház sebészeti osztályára vitték. Folytatódik a kivizsgálás ütés gyanújával.
 Október 24-én M.R.M. 16 éves székelyszáldobosi lakos értesítette a rendõrséget, hogy lakhelyén botrány ütött ki. A rendõrség a helyszínre érkezve megállapította, hogy V.V. 21 éves és K.L. 24 éves székelyszáldobosi lakosok, miután alkohol fogyasztottak a 40 éves S.Gy. lakásán, a házigazda kérésére sem akartak eltávozni a lakásból, és összetörtek egy ablakot. Lakhelysértés és rongálás gyanújával folyik kivizsgálás.

 Tüzet is nyithatnak a rendõrök
A rendõröknek van pisztolya és a törvényes keretek közt fogják is használni - közölte Dr. Ioan Aron, a Kovászna Megyei Rendõrség fõfelügyelõje, október 20-án, csütörtökön. A Sepsiszentgyörgyön, Kovászna Megye Tanácsának épületében zajló tanácskozáson a megye polgármesterei a rendõrség átszervezésével bekövetkezett változásokról számoltak be. A felszólaló polgármesterek javarészt a roma lakosságra, a megnövekedett arányú terménylopásra panaszkodnak, valamint azt nehezményezik, hogy a településre kirendelt rendõr, miután lejárt a munkaideje távozik. A találkozón részt vett Manuela Popescu, a korrupcióellenes hatóság helyi képviselõje is, aki az általa vezetett intézmény nevében a polgármesterek segítségét kérte annak érdekében, hogy hatékonyabban tudjanak fellépni a helyi visszaélések ellen. Ioan Aron fõfelügyelõ azonban máskép látja a helyzetet: felhívta a polgármesterek figyelmét arra is, hogy az átállás mindkét fél, azaz a helyi lakosság és rendõrök részérõl is türelmet feltételez. Aron véleménye szerint a rendõrség koránt sem tehetetlen: a szolgálati pisztolyt indokolt esetben igénybe is veszik.

   Kovászna Megye Tanácsának Sajtóirodája


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 741. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.