Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.10.21.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 740. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.10.21. Aktuális hírek

Október 12-én a baróti rendõrségen ª.C. 37 éves baróti lakos, feljelentéseket nyújtott be:
1. Július 27-én ª.C. 200 lejt adott P.A.B. baróti 41 éves lakosnak, aki megígérte, hogy állatgondozóként dolgozik, de nem tartotta be ígéretét.
2. Szeptember 27-én S.M. 32 éves köpeci lakos törvénytelenül behatolt a Barót, Víz utca 7 szám alatti lakásának udvarára, kinyitva a pajta ajtaját, az állatokat szabadon engedve.
3. Október 2-án észrevette, hogy köpeci, lakatlan ingatlanjánál, ismeretlen személyek feltörték a lakatot, több javat ellopva és tönkretéve.

A rendõrség a károsulttal együtt a helyszínre sietett, ahol megállapították, hogy a bejárati ajtó lakatját felfeszítették, a házból, a tulajdonos nyilatkozata alapján nem hiányzott semmi. A kivizsgálás folyik lakhelysértés és lopás gyanújával.
 Október 18-án P.G. 61 éves felsõrákos lakos jelentette a rendõrségen, hogy október 13-án 10 óra körül Sz.A. 32 éves felsõrákosi lakos ok nélkül megütötte az utcán. Ütés, és egyéb erõszakos tettek gyanújával folyik kivizsgálás.

 Október 18-án B.D. 30 éves baróti lakos jelentette a rendõrségen, hogy október 14-én mialatt az Antal bárban tartozkodott B.H. 14 éves felsõrákosi lakossal, utóbbi kölcsönkérte a telefonját,  és azzal együtt távozott a helyiségbõl. Bizalom visszaélése gyanújával folyik kivizsgálás.

 Október 18-án ª.C. 37 éves baróti lakos értesítette a rendõrséget, hogy október 12-18 közötti idõszakban ismeretlen tettesek feltörték a köpeci, lakatlan ingatlanjának lakatját, és feldúlták a házat, anélkül, hogy valamit elloptak volna. A rendõrség a helyszínre érkezett, ahol megállapították, hogy a lakatot feltörték, és mintákat vettek.
 Október 18-án a baróti rendõrség munkatársai, mialatt járõröztek, a Valál nevû helyen, Székelyszáldobos határában tetten érték V.T. 35 éves, V.B.O. 23 éves székelyszáldobosi lakosokat, mialatt két szekérrel egyenként egy köbméter fát szállítottak igazoló iratok nélkül. Mindkettõjüket egyenként 2000 lejjel büntették, a fát elkobozták.

 A baróti rendõrség több ízben figyelmeztette az állattartó, fõleg a lovak gazdáit, hogy ne hagyják felügyelet nélkül állataikat, mivel tönkreteszik a terményeket, veszélyt jelentenek a közlekedõk számára, vagy ellophatják azokat. T.I. és G.L. lótolvajok kihasználták a gazdák felelõtlenségét. A kárvallottak megtalálták, ki a hibás: a rendõrség. Egy dolog biztos: a rendõrség sikeresen végezte feladatát, elkapta a tolvajokat, és folytatja a kivizsgálást a tettesek teljes törvénytelen tevékenysége kiderítéséért, és a kár megtérítéséért. Még azután is, miután megkárosultak, több gazda visszautasítja, hogy állatait biztonságba helyezze, õrizze, vagy bekerített területen tartsa, így folyamatosan ki vannak téve a tolvajoknak. Érthetetlen, hogy õk nem törõdnek szabadon hagyott állataik sorsával, és mégis a rendõrséget okolják, aki pedig elvégezte kötelességét. A gazdák elégedetlenkedése egy módon elõzhetõ meg: vigyázzanak állataikra!


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 740. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.