Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.10.21.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 740. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.10.21. Közélet

Valóban lehet rájuk számítani?
Albert Egon Politikai berkekben divatossá vált, hogy egy-egy politikai párt, csoportosulás egyre inkább megbízik a fiatalokban, arra törekszik, hogy minél több ifjút csábítson csapatába, hiszen bennük van a jövõ, s a megfelelõ ambíció mögött ott rejlik a kiaknázatlan lehetõség is, mely úgy a pártnak, mint a közösségnek a javát szolgálhatja. Az, hogy a fiatalok politizálni kezdenek, és már egészen fiatalon otthonosan mozognak e téren, egyáltalán nem megvetnivaló, mert fontos a megfelelõ tájékozottság! Ami eddig nem igazán volt kézzel fogható idehaza, fõként a tizenévesek táborában (mindenki emlékszik a 3 évvel ezelõtti helyhatósági választások kampány ízû, személyre szóló leveleire, amelyben fût-fát megígértek az akkor 18. életévüket betöltött ifjaknak), sajnos ezzel a tájékozatlansággal és befolyásolhatósággal ma sem állunk jobban. Általában a jelenlegi, vagy éppen helyezkedni készülõ politikai vezetõknek, épp a tájékozatlanság és a befolyásolhatóság az elégséges ahhoz, hogy keresztülvigyék érdekeiket. De mindez megváltozhat-e a jövõben? A napokban egy Baróton tartott sajtótájékoztatón az egyik ifjúsági szervezet kezdeményezésére megnevezték azokat a fiatalokat, akik a jövõ évi helyhatósági választásokon eséllyel indulhatnak a tanácsosi mandátumért. Azt is meg lehetett tudni, hogy ezen fiatalok - akik egyébként nemcsak barótiak - mely párt színei alatt próbálnának szerencsét. A nevesített személyek egy rövid bemutatkozó beszédet tartottak, ki-ki a maga módja és elképzelései szerint vázolta, hogy mivel járulna hozzá az erdõvidéki ifjúság jövõjének jobbá fordulásához. Nem árulunk zsákban macskát, ha azt mondjuk, hogy bizony már most kezdett megcsontosodni, elválasztódni - köszönhetõen a módszeres alulról felfele szervezkedõ politikai gépezetnek -, hogy  melyik fiatal, vagy éppenséggel fiatalokat megmozgató civil kezdeményezések, szervezetek milyen oldalra állnak. Ez egy normális társadalomban, egy demokratikus polgári értékrendet valló közösségnek nem lehet szálka, ha valaki nyíltan, tudatosan vállalja politikai hovatartozását, még akkor is, ha a többség másként ítéli ezt meg. Sajnos a mi kis közösségünkben ez nem igazán divatos és elfogadott magatartás, fõként a trónjaikba begyökeresedett egyéneknek nem az.
Remélni merjük azonban, hogy ezeket a fiatalokat nem ilyen gondolatok vezérlik, s mielõbb megpróbálnak úgymond a másság mellett, a többi politikai párt reprezentatív fiataljaival egy közös, életképes jövõképet kialakítani az el- és a hazavágyó generációk számára a szülõföldön.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 740. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.