Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.10.14.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 739. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.10.14. SportVerseny a Doripesco tógazdaságon
A.E. Ágoston Szilamér ifjú horgászunk ismét bizonyította, hogy a legjobbak között a helye, ezúttal a múlt hétvégén a brassó melletti tavaknál vett részt az “Apullum Kupa” - elnevezésû magánversenyen. Szilamérnek sikerült az õ kategóriájában az elsõ helyen végeznie a összkifogott halmennyiség pedig 43 kg volt.
“Kétnapos verseny volt, 5-5 órás fordulóban, amit nagyon megnehezített az idõjárás is, hiszen szeles és nagyon hûvös idõt kaptunk el. A nehéz körülmények ellenére jól ment a fogás, hiszen az elsõ nap 23kg, a második napon pedig 20 kg-ot fogtam. Finomszerelékes horgászat volt, szabad stílusban, én az elsõ nap elsõ óráiban match-ezni próbáltam, ám nem igazán jött a hal, ezért váltottam át rakós botra. A szerelékem 20-as fõzsinor, másfélgrammos úszó, 16-os elõke, amelyen egy jelzõ ólom is volt, felette 20 cm távolságban pedig az összegyûjtöt ólmozás volt található. A horog 6-os méretû. Bár többször is próbálkoztam törökbúzával, vagy szendviccsel, amire a két nap alatt folyamatosan jöttek a halak, az a csonti volt.  
Természetesen az etetés sem maradhatott el, hiszen a halat bent kellett tartanom, összességében elégedett vagyok a kifogott halmennyiséggel, igaz, foghattam volna többet is, hiszen volt pár nagyobb szalasztásom, a kifogott halak nagyobb részt a pontyok voltak, de fogtam szép dévéreket és kárászokat is - összegezte az Apullum Kupa eseményeit Szilamér. 


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 739. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.