Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.10.14.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 739. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.10.14. Aktuális hírek

 Október 5-én a 73 éves V.M. középajtai lakos értesítette a rendõrséget, hogy saját területén, a Tag nevû helyen tetten ért egy személyt, aki csöves kukoricát lopott. A rendõrség a helyszínre érkezve tetten érte a 33 éves G.Gy. nagyajtai lakost, aki három zsák csöves kukoricát szedett le, melyet haza akart szállítani. A lopott kukoricát visszaadták a tulajdonosnak, a kivizsgálás folyamatban van lopás gyanújával.

 Október 7-én az 55 éves N.S. köpeci lakos értesítette a rendõrséget, hogy október 6-án délután, kertjében 7 szarvasmarhát talált, melyek a baróti 37 éves ª.C. tulajdonát képezik. Az állatok a legeléssel tönkretették a füvet és a zöldségeskertet. A kivizsgálás folyik rongálás gyanújával.

 Október 6-án a rendõrséget értesítette a 32 éves középajtai B.T., hogy négy ismeretlen személy ellopta udvaráról a lovát. A rendõrség a helyszínre sietetett, ahol kiderült, hogy B.T. két héttel korábban elcserélte lovát a fenti személyekkel, akik sepsiszentgyörgyiek, és utólag még kellett volna 700 lejt adjon nekik. Október 6-án a fenti személyek megjelentek B.T. otthonában, ahol azt mondták, hogy nem értenek már egyet a cserével, mert az az állat, amit õ adott, beteg, ezért elvették a lovat, egyikük felült a hátára, és így távozott, a többiek kocsival mentek el, bedobva 300 lejt az ablakon, melyrõl azt mondták, annyit ér a cserébe adott ló. A baróti és a sepsiszentgyörgyi rendõrségnek közösön sikerült azonosítani a lopást elkövetõ személyt a 41 éves R.M. személyében. A kivizsgálás folytatódik lopás vádjával.

 A 195/2002-es, a közúti forgalmat szabályozó sürgõsségi kormányrendeletet az 5/2011 számú módosítja, mely kötelezõvé teszi a téli gumival való felszerelését a jármûveknek, melyet a 6. paragrafus 6. pontja mond ki, a következõképpen: "a Tanács 1992 március 31-i, 92/23/CE határozata alapján jóváhagyott gumiabroncsok jármûvek és utánfutóik számára”. A fenti határozat és a 30. szabályzat alapján azok a gumiabroncsok felelnek meg téli gumiabroncsként, melyeken fel van tüntetve a M+S, M.S., MS vagy M&S jel, az "all seasons" feliratú abroncsok nem felelnek meg tehát téli gumiabroncsnak.

A 195/202-es, közúti forgalmat szabályozó sürgõsségi kormányrendelet a 102-es cikkely 1-es bekezdésének, 28. pontjában elõírja azoknak vezetõknek a büntetését, akik havas, jeges, csúszós közúton téli gumiabroncsok nélkül közlekednek. A 3,5 tonnánál nagyobb teherautók és a 9 személynél nagyobb közúti jármûvek esetében a húzókeréken kell téli gumiabroncsot használni, vagy láncokkal ellátni azokat, a törvény nem egy bizonyos idõszakhoz köti a szabályzatot, hanem az idõjárás milyenségéhez.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 739. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.