Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.10.07.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 738. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.10.07. SportA meleg időnek is köszönhető
A.E.A fenti képen látható “bő” fogás nem igazán jellemző az év ezen szakaszára, azonban a talán a szokatlanul is meleg időjárás az, amely arra készteti a kárászokat, pontyokat, keszegféléket, hogy jó étvággyal fogyasszák a felkínált csontit, kukacot, törökbúzát, puliszkát, kenyérbelet. 
A csali és kedvező időjárás azonban nem minden, a jól összeállított szerelék szinte mindig érezteti hatását. Mivel - bár napközben meleg van -, a reggelek egyre hűvösebbek lesznek, ezt érdemes mindenképpen figyelembe venni, akkor, amikor az ember halászni indul. Igaz, többségük a fenekező módszert választják eredményesen, vannak viszont, akik inkább a finomszerelék mellett törnek pálcát. Mi a halakat finomszerelékkel fogtuk. A bot egy 25 gr. dobósúlyú, 5 m. bolognai, a főzsinor 16-os, az előke a halak méretétől függően változik 10-14-ig. A horgok méretei is változóak: 10-12-es, a pedző az időjárási viszonyoknak megfelelően 0,5-1,5 gr. (nyugodtan ki lehet próbálni a match-úszós módszert, hiszen azzal jóval nagyobb vízfelületet lehet kihorgászni). Az ólmozás apró serétólmokkal történik, közvetlenül az előke felett, addig tesszük a nehezéket, amíg csupán a pedző antennája látszik ki a vízből, ez nagyon fontos!  Természetesen az etetésről sem szabad megfeledkezni, de ügyeljünk, a bőség néha az étvágy kárára mehet. Ezért inkább kevesebbet etessünk, hiszen a békés halak anyagcseréje ilyenkor lelassul, ezért kevesebb élelmet vesznek magukhoz. 


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 738. lapszám "Sport" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.