Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.10.07.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 738. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.10.07. Aktuális hírek

 Az utóbbi hetekben egyre többet olvashattunk az október 20 és 31 között zajló népszámlálás tétjéről. Valóban az egész országra nézve fontossággal bír ez az esemény, hiszen a nemzeti demográfiai mutatók még az Európai Uniós támogatások mértékét is befolyásolhatják. Számunkra, a magyarság számára azonban különösen fontos, hogy tudjuk, hányan vagyunk, nőtt-e vagy csökkent a számunk, fontos, hogy minél többen legyünk, senki ne maradjon ki az összeírás során, hiszen a népszámlálás eredménye az elkövetkező tíz évre meghatározza közösségünk életét. A népszámlálással kapcsolatos információk eljuttatása érdekében az RMDSZ tájékoztató karavánt indított útjára, amely október 23-ig járja Erdély különböző vidékeit, arra buzdítva mindenkit, hogy vállalja magyar identitását. A karaván Kolozsvárról indult, és elsősorban a szórványban élőkre koncentrál, de a hátralevő időszakban a székelyföldi megyék is sorra kerülnek majd. A tájékoztató kampány keretében fontos tudnivalókat tartalmazó szórólapokat kézbesítenek, helyi véleményformálókkal találkoznak, lakossági fórumok során hívják fel a figyelmet a népszámlálás fontosságára. Szeretnénk felhívni a figyelmet pár fontos tudnivalóra, amit az erdővidékiek is hasznosíthatnak az összeírás alkalmával: az adatfelvétel során minden családtagot diktáljunk be, azokat is, akik ideiglenesen külföldön tartózkodnak, hiszen őket beleszámítják Románia lakosságába. A bentlakásban, albérletben lakó egyetemistákat, akik tanulmányaikat más településen végzik, otthon is írassuk be. A beíratáshoz szükséges a személyi szám (CNP) ismerete, valamint a munkahely, vagy a látogatott oktatási intézmény megnevezése, illetve a foglalkozás. Fontos, hogy a nemzetiséget érintő kérdésre a magyar nemzetiséget diktáljuk be. A számlálóbiztostól elkérhetjük az űrlapok magyar változatát is, tájékozódás céljából, ezeket azonban nem lehet kitölteni. A kérdőíveket tollal kell kitölteni. Mielőtt aláírnánk az űrlapot, ellenőrizzük az adatok helyességét.
A népszámlálással kapcsolatosan további információkat, kérdéseikre válaszokat, letölthető magyar nyelvű űrlapot a www.nepszamlalas.ro, illetve a www.rmdsz.ro oldalakon találnak. A népszámlálás során észlelt esetleges gondokat az RMDSZ által működtetett, ingyenesen hívható zöld számon jelezhetik (0800 802 009). 
 Az RMDSZ Baróti Szervezete


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 738. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.