Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.09.16.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 735. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.09.16. Közélet

Tisztelt Barótiak!
 A városban folyik az aláírásgyûjtés egy, a buszmegálló helyén megépítendõ bevásárlóközpont ügyében. A kezdeményezõ csoport tagjai, név szerint: Máté Enikõ, Sorbán Ferenc és Derzsi Júlia, felhívásban fordulnak a város lakóihoz (aminek román nyelvû változatát valószínûleg a városháza alkalmazottja, a Konzervatív Párt megyei elnöke, Dan Suciu fogalmazott meg), hogy támogassák aláírásukkal egy tanácshatározat-tervezet beadását, ami megegyezik azzal a határozat-tervezettel, amit a Városi Tanács már háromszor elvetett. Teljesen nyilvánvaló, hogy ki áll az ügy hátterében. Azt pedig tudni kell, hogy nem azért gyûjtik az aláírásokat, hogy épüljön, vagy sem bevásárlóközpont, hanem, hogy az Arena Design nevezetû brassói cég által megvett területet, 60%-ban lehessen beépíteni és nem 40%-ban ahogyan most a városfejlesztési tervben szerepel. Ha ezt a Tanács elfogadja, attól még nem lesz a városnak bevásárlóközpontja. Lesz viszont a földnek nagyobb ára, amit a tõkeszegény brassói cég jó pénzért értékesíthet. Ha éppen egy olyan befektetõ veszi  majd meg aki egy boltot akar ide építeni (hisz egy nagyobb létesítménynek nincs hely), szerencsénk volt. Ha meg egy olyan, aki tömbházat, lakóházat, gyárat vagy ki tudja, mit szeretne, rá építeni akkor még várni kell a beígért olcsó, modern és civilizált bevásárlóközpontra. Ezt már egyszer részletesen leírtam az Erdõvidék Hetilap június 15.-ei számában.
Sajnálatos dolognak tartom, hogy a lakosságot felhasználva akar valaki meggazdagodni, vagy politikai elõnyt kovácsolni. Ha a Baróti Tanács rábólint, a brassói cég drágábban tudja értékesíteni a földjét (hiszen a Pénzügyminisztérium hivatalos honlapján szereplõ adatok szerint, semmilyen anyagi háttere nincs egy akkora befektetés kivitelezésére, mint egy bevásárlóközpont), ha viszont nem, a polgármester újjal fog mutogatni azokra, akik másképpen látják a városrendezést a buszmegálló helyén, és kikiáltja õket népellenségnek. Gõzerõvel folyik a félrevezetés és félretájékoztatás.
Meddig?                                
Váncza Tibor


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 735. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.