Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.09.16.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 735. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.09.16. KözéletA.E. Múlt hétvégén rendezték meg elsõ alkalommal az Erdõvidéki Ifjúsági Napokat Baróton, a rendezvényre az egész környékrõl érkeztek fiatalok, akik csapatokba verõdve próbáltak eleget tenni a szervezõk által megálmodott kétnapos versenyprogramnak. Merthogy az Ifjúsági Napok egyik fõ mozzanata a versenyzés volt, melyre 12 csapat nevezett be.
A fiatalok nagyon jól szórakoztak, hiszen a versenyszámok ötletesek, kreatívak voltak, ugyanakkor egyáltalán nem voltak teljesíthetetlenek, mindenki nagyon jól érezte magát. Sõt, olyan vélemények is elhangzottak, hogy akár minden hétvégére lehetne egy ilyent szervezni.
S minthogy általában minden versenynek van egy gyõztese, ez a hétvégén sem lehetett másképp, a két nap megmérettetéseit a legjobban teljesítõ csapat a BSZ2XDT (Baróti Szabó Dávid Diáktanácsa) lett.
Második helyre a vargyasi VADIFE2, míg a dobogó harmadik fokára a a bodosi DON'T GO csapata állhatott fel.
Szombaton délelõtt a városi sportcsarnokban teremfoci tonára is sor került, amelyet végül a bardociak nyertek, maguk mögé utasítva a Zsukások csapatát, a harmadik helyen az Antalfish csapata végzett.  
A szórakozás mellett azonban komolyabb hozadéka is volt az egész rendezvénynek, amelynek egyébként a megálmodója az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács (EMNT) volt. Szép Béla, az EMNT erdõvidéki széki elnöke érdeklõdésünkre elmondta, hogy tulajdonképpen azért szervezték meg az Erdõvidéki Ifjúsági Napokat, mivel úgy értékelik, hogy Erdõvidéken ez idáig nem igazán volt az ifjúsági élet szervezett keretek között:
"Rengeteg olyan egyesület van, amely még be sincsen jegyeztetve, mi ezeket az ifjúsági egyesületeket szeretnénk ösztönözni, és segíteni abban, hogy minél hamarabb sikerüljön az ilyen egyesületeket bejegyeztetni. Amikor a programot összeállítottuk, és elkezdtük a fiatalok megkeresését, elvbõl kizártuk a politikát. Nekünk nem célunk az, hogy a fiatalokat politikai hovatartozás szerint különböztessük meg, nekünk az a járható alternatíva, ha sikerül minél több erdõvidéki fiatalt összehoznunk.
Örömmel mondhatom azt, hogy ez a hétvégén sikerült, hiszen körülbelül százan vettek részt a rendezvényünkön, akiknek nagy része versenyzett is. Megszerveztük az ifjúsági napokat, igyekeztünk pártatlanok lenni, mindezt igazolja a vasárnapi elõadássorozat is, ahol különbözõ politikai beállítottságú közéleti személyiségeket tudtunk egy helyen megszólaltatni.
Ezúton is köszönöm a gesztust az elõadók részérõl. Az egész rendezvényt pályázati pénzbõl szerveztük meg, a FIBE (Baróti Ifjak Egyesülete) pályázta meg az összeget a magyarországi Bethlen Gábor alapkezelõ ZRT-nél. Az egész rendezvényhez kerestünk társszervezõket, ilyen volt a kisbaconi Bodvaj Egyesület, a baróti ZIKE, a középajtai Közifi, a vargyasi RIKA Egyesület”. Szép Béla elmondása szerint a rendezvényt jövõre is megszervezik, ám akkor korábbi idõpontban lennének az ifjusági napok. Az idén a rendezvényhez nem kerestek külön szponzorokat, hiszen a szervezõk be akarták bizonyítan, hogy kellõ hozzáállásal is meg lehet rendezni egy ilyen mérvû eseményt, ahol elsõsorban nem az anyagiak számítanak - fûzte hozzá a baróti EMNT elnöke.

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 735. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.