Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.09.09.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 734. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.09.09. Közélet

Kapunyitás gáz nélkül
H.F.A.
Szakmai táborokban vettek részt, külföldi vendégeket fogadtak, pályázatokat készítettek elõ, és közel harminc diák önkéntes munkán is részt vett a nyári vakációban. - újságolta Dimény János, a Baróti Szabó Dávid Középiskola igazgatója, aki az idei érettségi eredményekkel meg van elégedve, azonban arról, hogy gáz nélkül kezdik a tanévet, nem óhajtott részletesen nyilatkozni.   Annak ellenére, hogy augusztusban megszavazták a költségvetésmódosítást, amelyben az iskola gáz- és villanyszámláinak törlesztése a miklósvári kultúrotthonra szánt 800 millió lejhez volt kötve, a Distrigaz felfüggesztette az iskolának a gázszolgáltatását, a ki nem fizetett számlák miatt. Szerintünk az egész huzavona a rossz emlékû Ceauºescu-rendszerre hasonlít, amikor a Ness Café mellé enyhén romlott és büdös halat is adtak, és amelyet az üzletbõl távozva a kukába dobtak. A gázszámlákra szánt pénzt is oda dobták volna?! A polgármester különben 200-250 millió régi lejes adósságot emleget, a kérdés az, hogy ha már nehezen, de átment a tanácson a költségvetés, miért késnek a számlák kifizetésével? Márton István (MPP) tanácstag úgy véli, az RMDSZ a hibás a kialakult helyzetért, mivel idén május óta többször is napirendre tûzte a polgármester a határozattervezetet, amely többek közt a számlák költségvetésbe foglalásáról szólt, a tulipánosok azonban nem szavazták meg. Márton továbbra még elmondta lapunknak: "Elsõsorban a felhasználó, az iskola igazgatója és könyvelõje kellett volna, hogy jelezze, kifizetetlen számlák vannak. Végül is mindenkinek van egy kis bûnrésze benne." Az augusztusban végül megszavazott határozatot azért szavazták le korábban az RMDSZ-esek, mert nem külön csak a gázszámlákról szólt – amint mondják – egyebek is el voltak rejtve benne. Egy szó, mint száz, az iskola gáz nélkül maradt.
"Költségvetés nélkül, nehézségek árán saját erõbõl sikerült rendbe tenni az osztálytermeket. Az eddigi humán, reál, turisztika, környezetvédelem, könnyûipar szakok mellett egy új, román nyelvû mechanika szakot is akartunk indítani, azonban nem volt elégséges jelentkezõ." - tudtuk meg Diménytõl, akinek a gyenge érettségi eredményekrõl is kikértük a véleményét:
"Többet kell tanulni, azonban a rendszer is hibás. Az igazi szakképzést kellene visszaállítani, mert azt mondják, hogy ki aminek nem mestere, annak hóhéra. A diákjaink 67 százaléka szerepelt sikeresen az idei érettségi vizsgán, ha jól számolom, megyeszinten az ötödik helyen állunk. A gázról pedig annyit, hogy nekem nincs szerzõdésem, hanem a polgármesteri hivatalnak van."
 


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 734. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.