Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.09.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 733. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.09.02. Aktuális hírek

 Augusztusi túránk keretében Uzonkafürdõ és Bükszád közott található turisztikai érdekeségeit látogattunk meg. A Lõrincz Sándor tanár úr által vezetett, 23 tagú kis csapat az uzonkafürdõi Kölesestövi vízforrástól a Véglikat tetõ irányába indult, ahonnan nagyszerû kilátás nyílt Uzonkafürdõre. A Rakottyás patakfejét megkerülve, egy kis eredei séta után a Dél Hargita túlsó oldalán található Oltfej medencezúgja tárulkozott elénk, amelyet teljes pompájában az Alsó-Sólyomkõ tetejérõl szemlélhettünk meg igazán. Miután a Sólyomkõ tetején lévõ várromokat és a hegy gyomrában található világháborús bunkermaradványokat is szemügyre vettük, leereszkedtünk az egyre nagyobb népszerûségnek örvendõ mezotermál borvízzel töltött rusztikus medencéhez, ahol a fürdés és napozás élményeit szalonnasütéssel fokoztuk. A bükszádi fürdõ meglátogatása és kipróbálása után, az Olt folyón átkelve, a Vápa vára dombjának szomszédságában kapaszkodtunk vissza a Kis Murgó nyergébe, ahonnan rövid séta után érkeztünk vissza gyalogtúránk indulási helyére, Uzonkafürdõre.
Hónapról hónapra nagy örömmel tapasztaljuk, hogy újabb és újabb résztvevõk csatlakoznak túrasorozatunkhoz. Ezúttal hat elsõtúrás is volt a csapatban, köztük buszssofõrünk, Lõrincz András is. Reméljük, hogy Ön is - kedves olvasónk - kedvet kap a túrázáshoz és az elkövetkezõkben társul hozzánk, hogy együtt fedezhessük fel szûkebb szülõhazánk mesébe illõ szépségû tájait.  
Következõ túránkra szeptember 10-én, kerül sor, amikor Magyarhermányból indulva Bodvaj, majd Kisbacon turisztikai látványosságait látogatjuk meg.                         
Demeter Zoltán


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 733. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.