Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.09.02.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 733. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.09.02. Aktuális hírek

 Olasztelek  2011. augusztus 28-án keresztségben részesült Máté Ákos újszülött, a Máté Imre és Márkó Anikó szülõk gyermeke.

 Nagyajta  Bihari Etelka 58 éves korában 2011. augusztus 25-én elhalálozott.

 Bibarcfalva  Ilyés Jolán életének 91. évében 2011. augusztus 23-án elhunyt.

 Nagybacon  Karácsony Csaba és Mokán Klementin - Katalin ifjúpár 2011. augusztus 27-én házasságot kötött.

Nagy - Kovács Jakab 2011. augusztus 26-án 64 éves korában elhalálozott.
 Barót  Református egyház: Fekete László - Zsolt és Bogyor Gyöngyvér ifjúpár 2011. augusztus 27-én házasságot kötött.

 Szárazajta  Vasárnap 50 éves találkozóra került sor a szárazajtai református templomban, a meghívott 20 személy közül 13 jelentek meg.

Hétrevaló
Mivel az Isten gondolatai alapvetõen mások, mint az ember gondolatai, ezért a Bibliában a botránkozás az Istentõl való elfordulást, elszakadást jelenti. Jézus személye, tettei és szavai is sokakban keltettek botránkozást. Ez alól nem kivéltelek a közvetlen családtagjai, rokonai vagy akár a tanítványai, a közvetlen környezete sem, amiért többen elszakadnak, lemorzsolódnak és már tanítására nem figyelnek. Bár Jézus fokozatosan készítgette övéit a botránkozás bekövetkezésének lehetõségére, mégis úgy tûnik, hogy hiábavalónak bizonyult, mert a fogadkozó Péternél is bekövetkezett az elszakadás, ami aztán tagadáshoz vezetett. Jézus személyében azonban nemcsak követõ kortársai botránkoztak meg, hanem a Benne hinni képtelenek is. A botránkozástól Isten óvni akar minket, s ezért ígéretei között szerepel, hogy egykor eltöröl mindent, ami botránkozást okozhatna. Jaj azoknak, akik akár a kisgyermekek között is botránkozást okoznak. A Rómaiakhoz írott levélben azt olvassuk, hogy a keresztyén gyülekezetnek is feladata az ébren õrködés, hogy semmi botránkoztató ne legyen életében, amely akár tagjait, de legfõképpen a kívülállókat megbotránkoztatná. Ettõl csak a szeretet és annak gyakorlása mentheti meg az embert. Jézus azokat nevezi boldogoknak, akik fõképpen Benne nem botránkoznak meg, noha értelemmel képtelenek felfogni szavait és tetteit. Aki másokat botránkoztat meg, az Isten munkáját rombolja a világban. Ebben a kérdésben egy rettenetes kijelentéssel találkozunk, mert Jézus szerint, ha testrészünk botránkoztat meg, akkor jobb megválnunk attól. Átvitt értelemben jelenti a kifejezés mindazt, ami az emberbõl ellentmondást, lázadást, megvetést válthat ki. A botránkozás vagy megbotránkoztatás lényege a végsõ idõkben fog megmutatkozni, mivel örök pusztulást jelenthet és az Isten országából való kizáráshoz vezethet. "Ezeket azért mondom nektek, hogy meg ne botránkozzatok." (János 16,1) - mondja utolsó intéseiben tanítványainak.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 733. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.