Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2008.12.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 592. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2008.12.12. Közélet

Hol van a tanügyiek pénze?
Mi, a baróti tanügyesek minden hónap tizedikén kellene, hogy kapjunk  fizetést. Azonban a könyvelőnőnk és az igazgatónk is megerősítette, hogy ez most nem történik meg. Érdeklődtem a polgármesteri hivatalban, ugyanis ők utalják az iskolának a szükséges összeget, de a könyvelőségi irodán azt válaszolták, hogy a 2008-as fizetésekre előtervezett évi összeg elfogyott, a novemberi járandóságunkat pótköltségvetésből fizetik ki, abban az esetben, ha a csütörtöki ülésén a tanács megszavazza a költségvetés módosítást. A polgármesteri hivatalban azt mondták, hogy kérték a szükséges, 50 ezer új lejnyi összeget a megyei tanácstól, de az a kormány tartalékalapjaiból csupán 30 ezret osztott le Barótnak. Adott körülmények között több kérdés is feltevődik bennünk. Miért nem készítettek reális költségvetési tervet, amely fedezné a költségeket? Igaz-e, hogy a megyei tanács diszkriminációs módszerrel osztja le a pénzeket? Egy bizonyos törvény téves értelmezése miatt rosszul számolták ki a fizetéseinket 2007 januárjától augusztusáig, ennek nyomán a törvényszék által megítélt kárpótlást sem kaptuk meg a mai napig, ebben az esetben fejenként 1-2 ezer új lejről van szó. Elkészült a 2 %-os prémiumalap teljesítményarányos elosztása, de erre sem jut a pótköltségvetésből.
A baróti  tanügyi szakszervezetek nevében, Megyes Zoltán

 Kérdésünkre Kovászna Megye Tanácsának elnöke, Tamás Sándor határozottan elutasítja azon vádat, miszerint diszkriminációs módszerrel osztják le a pénzeket, ugyanakkor azt is kihangsúlyozta, hogy az 50 ezer lej helyett kiutalt 30 ezer lejhez semmi köze a megyei tanácsnak, a fennmaradt különbséget esetleg a pénzügynél lehet számonkérni, de semmiképp a megyei tanácsnál, mivel a tanügyi fizetések a pénzügy és a polgármesteri hivatal hatáskörébe tartozik.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 592. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.