Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.08.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 731. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.08.19. Közélet

Fogászati rendelõ nyílt Bardocon
A.E.  Amíg Baróton és a hozzátartozó falvakon egyre nagyobb gondot jelent egy orvosi rendelõ fenntartása – legutóbb éppen a béreket akarta a csillagos égig emeltetni a hivatal –,  addig a vidék más pontjain nemhogy orvosi rendelõt renováltat a tanács, hanem még fogorvosi rendelõre is futja. Bardoc úgy tûnik lassan-lassan sok mindenben példaként szolgálhat, hiszen ebben a községben az elõrelépés, a nehéz anyagi helyzet mellett is kézzelfogható.
Ezen a héten nyílt meg a község (Bardoc 210-es szám) új fogorvosi rendelõje. A tanács önerõbõl rendbetette az épületet, a falak frissen meszeltek, termopán nyílászáróval látták el, egészében nézve az épület kész a betegek befogadására. Ráadásként egy új orvosnõ is érkezett, aki nemrég végezte el Marsovásárhelyen a fogorvosi egyetemet.
Dr. Fehér Zsófia elemi tanulmányait Baróton végezte, majd Székelyudvarhelyre, a Tamási Áron Gimnáziumba került, érettségi után felvételizett Marosvásárhelyre a fogorvosi egyetemre: "2010-ben diplomáztam, majd úgy döntöttem, hogy itthon próbálok elhelyezkedni, rögtön megjegyezném, hogy az itthoni kollégák már a kezdetekben nagyon sokat segítettek, egyengették az utamat, bármilyen problémával fordultam hozzuk, készségesek voltak. Mitöbb, elmondhatom, hogy mint kezdõ fogorvos a jövõben is számíthatok rájuk, ez mindenképpen nagy elõnyt jelent nekem.
Másodsorban úgy gondolom, hogy mivel ez mifelénk hiányszakma, hiszen nagyon kevés a fogorvos, ezért látok benne jövõt Erdõvidéken is. Bardocon megtaláltam számításaimat, éltem a polgármester által felkínált lehetõséggel és rendelõt nyitottunk, természetesen ha a jövõ úgy hozza, szeretnék hazajönni Baróta. Itt Bardocon minden lehetõséget megkaptam, helyet adtak, egy 3 szobás rendelõm van, berendezve szépen kiszemelve, az orvosi felszerelést én hoztam, kivéve a sterilizálót.
Mindezért minimális lakbért fizetek, cserébe teljes körû ellátást végzek (foghúzás, tömés, fogpótlás, protézis, hidak), a héten már rendeltem is, sõt fogat is húztam, jelen pillanatban még a közeli barátok, ismerõsök jönnek, de bízom benne, hogy hamarosan egyre többen lesznek.
A hét négy napján lehet hozzám jönni, hétfõn és csütörtökön 9-16 óráig, kedden és szerdán 13-20 óráig, a programáltatás sorszámmal fog mûködni.
Az árakat is úgy igyekeztem megszabni, hogy mindenki jól járjon, információért és egyéb tanácsért a következõ telefonszámon érhetnek el: 0745-835658 (mobil), a bardoci fogorvosi rendelõ minden beteg számára nyitva áll”.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 731. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.