Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.08.19.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 731. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.08.19. Közélet

Politika mindenek felett: bármi áron!
A.E.  A több hónapos egymásnak feszülésnek végül is múlt pénteken meglett az eredménye, immáron ötödik elõterjesztést követõen megszavazták a költségvetés módosítást, amely többek között a miklósvári kultúrotthonra szánt nyolcvanezer lejes pénzösszeget, továbbá a kórház anyagi támogatását is tartalmazta. Ám folyamatos huzavonák utórezgései most kezdik igazán éreztetni a hatásukat.
Balázsi Dénes bardoci polgármester több hete kísérte figyelemmel azt, ami Erdõvidék központjában lefolyik, többször érdeklõdött a baróti hivatal fõkönyvelõnõjénél, hogy mi van a kórháznak átutalt összegekkel.
Mivel a kapott válasszal nem volt kibékülve, ezért írásban kérte fel a polgármestert, hogy mihamarabb utalja át a kórház támogatására szánt pénzeket: "Felkértem Nagy Istvánt, hogy minél hamarabb tegyen eleget kötelezettségeinek - melyeket egyébként az általunk megkötött és aláírt szerzõdésben is leszögeztünk - és mihamarabb utalja át a pénzt a kórház számlájára, mi kifizettük elõre az elsõ hat hónapot, erre eltelik több hónap is de pénzeket nem akarják átutalni, hanem ülnek rajta, miközben a kórház anyagi gondokkal küzd! Hallatlan az a dolog, hogy Baróton politikai ügyet csinálnak egy olyan kérdésbõl is, mint a kórház, ez elöljáró nem veszi észre azt, hogy itten nem csak róla van szó, a kórház közös ügyünk. Írásban is felkértem õt, hogy amennyiben nem utalják át a pénzeket, akkor kérem, hogy adják vissza az minket megilletõ részt. Engem nem érdekel, hogy a polgármester és a tanácsosok cirkuszkodnak, csak azt kértem, hogy a pénzünket, mihamarabb utalják át. Erre fel Nagy István feketebárányt akar csinálni belõlem azt állítva, hogy én visszakértem a támogatást. Errõl szó sincsen, sõt, továbbra is támogatom a kórházat, mind erkölcsileg, mind anyagilag. Figyelembe kellene venni azt is, hogy amikor mi átutaljuk az összeget, akkor azt maximum 15 napon belül már a kórház számláján kell szerepeljen, és nem úgy hogy politikai csatározást csinálnak abból, azért hogy bizonyos ügyleteket ekképpen vigyenek keresztül a tanácson. Ráadásul nem egy kollégám mondta, hogy addig nem ad egy lejt se, amíg ez a cirkusz Baróton nem szûnik meg”!


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 731. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.