Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.07.29.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 728. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.07.29. Közélet

Folytatódnak az elõkészületek a kedvezõtlen adottságú területekre összpontosító húsmarha támogatási rendszer kidolgozására és minél hamarabbi elindítására, tájékoztat Tánczos Barna, a Mezõgazdasági és Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára. A tervezet értelmében, elsõ lépésként, a húsmarha - támogatásban a tejkvótával nem rendelkezõ gazdák, nyolc hónaposnál idõsebb tehenek és üszõk után részesülhetnek, de csak abban az esetben, ha az állatállomány szerepel a Gazdaságok Országos Nyilvántartásában (RNE). A feltételrendszert még nem véglegesítettük, várhatóan a jövõ héten kerül elfogadásra, addig pedig a minisztérium további egyeztetéseket folytat a szarvasmarhatartó egyesületekkel.

Barabásék kertészeti jótanácsai
Ha a paradicsom alsó levelein betegségek tüneteit észleljük, azonnal távolítsuk el azokat. Mihelyt az elsõ gyanús foltokat észleljük, vágjuk le és égessük el a leveleket, hogy a kórokozók ne terjedjenek át az egészségesekre. Az alsó két-három levél eltávolításának eredményeként az állomány jobban szellõzik, és a bogyók is hamarabb beérnek. A paradicsom hajtásainak csúcsát augusztus elején csípik vissza, mert az ezeken fejlõdõ bogyók már nem érnek be. A legfelsõ, jól fejlett virágzat fölött csak egy levelet hagyjunk meg. A növényrõl augusztus folyamán is távolítsuk el a megjelenõ oldalhajtásokat.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 728. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.