Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2008.12.12.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 592. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2008.12.12. Közélet(A fenti képeken az olaszteleki óvoda, a bardoci iskola és a székelyszáldobosi óvoda látható.)

Háromszoros ünnep Bardoc községben
P. A.  „Igazán sikeres, gazdag és eredményes évet zár Bardoc község oktatása.” – fogalmazott röviden Tókos Jenő a község oktatási intézményeinek igazgatója. Hétfőn, december 8-án kerültek átadásra az olaszteleki, a székelyszáldobosi és az erdőfülei óvodák. A beruházások átlagosan tavaly ősszel kezdődtek el, és alig egy év alatt a község egy teljesen felújított, valamint két új óvodával lett gazdagabb. Az olaszteleki óvodát az alapoktól a tetőzetig korszerűsítették, külső-, belső szigeteléssel látták el, új mosdókkal szerelték fel, és felújították az osztálytermeket is. A beruházáshoz ez év júniusában fogtak hozzá, és tanévkezdésre sikerült is befejezni. Értékének nagy részét a helyi tanácstól kapták, pontosan 115.000 lejt, melyet a minisztériumtól kapott 170 ezer lejből egészítettek ki – az összeg nagyobb része pedig az iskola felújítására és korszerűsítésére  maradt, ahol jelenleg is folynak a munkálatok, a tervek szerint december végére készül el a teljes tatarozás.
Erdőfülében 435.000 lejt költöttek óvodaépítésre, amelyet a fülei I-IV. osztályos iskola épületéhez csatoltak hozza. Itt három osztálytermet, egy betegelkülönítőt, óvónői szobát, korszerű benti mosdókat és új kinti wc-ket alakítottak ki, az épület fűtését pedig saját hőközponttal oldották meg.
Székelyszáldoboson 2007 októberében fogtak az új óvoda építéséhez, mely a Megyei Tanfelügyelőség szerint is Kovászna megye legmodernebb és legkorszerűbb óvodája lett. A beruházás összértéke 1.100.000 lejre rúg, melyet minisztériumi pénzekből finanszíroztak. Az egyszintes épületben öt osztályterem – mindenik raktárral és mosdóval felszerelve – kapott helyet, valamint egy nagyobb termet is magába foglal, amely kisebb iskolai ünnepségeknek, konferenciáknak, megbeszéléseknek, szülői értekezleteknek, valamint szükség esetén tornateremnek ad helyet. Emellett helyet kapott egy óvónői szoba, betegelkülönítő, pszichológia kabinet és vendégszoba is. Az épületet, mely közel egy év alatt készült el, csak jövőben fogják felavatni, mert akkor jár le a munkálatok szabatossági ideje – mondta el Tókos Jenő igazgató.
Ugyancsak az idei év eredményes munkáját dicséri, hogy idén a község minden iskolájába internet elérhetőséget biztosítottak, és korszerű informatikai labort szereltek fel, mintegy 60 számítógéppel, valamint új könyvtárakat hoztak létre. Emellett a helyi tanács jóvoltából Mikulásra 3500 lej értékben 700 csomagot állítottak össze a község óvodásai és iskolásai részére.
Tókos Jenő iskolaigazgató a teljes tanári kar, a diákok és a község lakói nevében köszönetét fejezi ki mindazoknak, akik segítsége nélkül nem valósulhatott meg mindez. Mint hangsúlyozta, az óriási beruházások, felújítások mind kemény csapatmunka eredményeként valósulhattak csak meg. Köszönet illeti ezért elsősorban a helyi tanácsot, Bardoc község polgármesteri hivatalát, Balázsi Dénes polgármestert, Kovászna megye tanfelügyelőségét, kiemelten Keresztély Irma főtanfelügyelőt és Kovászna Megye Tanácsát. Az ők közbenjárásuk, segítségük és készséges együttműködésük nélkül, mindez csak egy dédelgetett álom maradt volna.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 592. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.