Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.07.22.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 727. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.07.22. KözéletVágják az útszéli gazt
A.E. Még tavasszal a polgármesterek találkozóján jelentette be Tamás Sándor megyei tanácselnök azt a hírt, miszerint egy 13 milliárd lej értékû fûnyíró gépet vásárolnak, amely a megye egész területén lenyírja majd a füvet a megyei rendû útszakaszokról. A gép most Vargyason dolgozik, de ha minden jól megy, akkor a napokban valamivel átláthatóbb lesz a forgalom Erdõvidék többi útszakaszán is. A fûnyíró gép ha kell, egy évben többször is kilátogat, a mûködéséhez szükséges költségeket a megyei tanács fedezi. 
Nem zárták le a Selyemkertet
A szóbeszéd ellenére nincsen lakat a parkon, csupán a nagykaput zárták le, a kiskapukon szabadon lehet közlekedni,  továbbá azt is megtudtuk, hogy a parkban néhány fa és cserje kiszáradt, ezeket mindenképpen megpróbálják majd pótolni. Ami viszont pozitívum, hogy amíg tavaly még történtek lopások, fõleg a virágokat tizedelték, idén néhány gyerekcsínytõl eltekintve nem történt nagyobb lopás vagy rongálás.
Hétvégén lesz nemulass!
A vargyasi Daniel kastély parkjában idén, július 24-én vasárnap elsõ alkalommal kerül megrendezésre a Daniel - napi mulatság. "A rendezvény fénypontja a 88 éves amatõr festõmûvész, Veress Miklós kiállítása a kastély teremben, továbbá Lisys Fénytechnika kastély imitációja.
A cél az, hogy egy hagyományteremtõ rendezvényt indítsunk útjára, melyet évrõl-évre bõvítenénk" - tájékoztatott Román Attila vargyasi tanácsos. Az esemény vasárnap reggel kilenc órától kezdõdik, fellépnek a helyi, olaszteleki, illetve erdõfülei tánccsoportok, ezt követõen lesz táncház, a kézmûves foglalkozások mellett, finom falatok, valamint csapolt sör is kapható lesz – áll a szervezõk által közzétett programban.  Fõszervezõ az Esztergom Kft.
Medvék Vargyason is, ám itt más állat okoz galibát
Mégpedig egy róka, aki valósággal terror alatt tartja a baromfiudvarokat a faluban, a kis ravasz odáig merészkedett, hogy a minap a falu központjából, a iskola melletti ólból vitte el a kotlós tyúkot. A helyiek úgy tartják, hogy csupán egy rókáról van szó, és a fészke valahol a homokbányánál lehet: "Úgy viselkedik, és úgy jár-kel a mellékutcákban, mint egy kiskirály, és napi rendszerességgel tizedeli a tyúkokat”. A róka mellett, nem messze a falutól a "Két árok köze" nevû helyen egy bocsos anyamedve tartózkodik, két bocsa van, eddig azonban nem okozott riadalmat a falu határában. Esténként a helyi vadõrök kijárnak az említett helyre, és szemmel tartják az állatot, ez idáig azonban nem kellett még figyelmeztetõ lövéseket leadniuk. Nagyobb vadkárok azonban nincsenek a környéken, hiszen a vadásztársaságok fokozottan figyelnek a gazdák földjeire is – tudtuk meg a hivatalnál.
Októberig csatlakozni kell az új vízhálózathoz
Ilkei Ferenc polgármester októberig szeretne haladékot adni annak a 237 vargyasi lakósnak, aki úgymond a régi vezetékrõl kapja a vizet, ez a vízvezeték Baróthoz tartozik. "Októberig mindenkinek rá kell csatlakoznia az új vezetékre, másképpen víz nélkül maradnak, ugyanis arról tájékoztattak engem, hogy a régi vezetékrõl mindenképpen át kell térjek az újra, másképpen nem adják meg a mûködési engedélyt. Természetesen errõl a dologról mihamarabb tájékoztatni fogom úgy az érintetteket, mint a baróti tanácsot, hiszen õk is érdekeltek ebben az ügyben, remélem sikerül megegyeznünk". - mondta Ilkei. 


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 727. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.