Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.07.08.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 725. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.07.08. Aktuális hírek

 Barót  Unitárius Egyházközség Barót:
Július 2-án esketési szertartásban részesült: Barthalis Attila Álmos református, tanár és  Szabó Gabriella unitárius gyógyszerész atyánkfia, akik életére, frigyükre Isten gazdag áldását kérjük.

 köpec  Nagy Lehel unitárius és Demeter Balan Szilvia református jegyesek 2011. július 2-án házasságot kötöttek.

 Erdõfüle  Nagy Hajna-Zolna újszülött, a Nagy Zoltán és Benedek Edit szülõk gyermeke 2011. július 3-án keresztségben részesült.

 Nagyajta  Jakab Beáta Nikolett újszülött, a Jakab Vilmos és Pál Hajnalka Enikõ szülõk gyermeke 2011. június 25-én keresztségben részesült.

Hétrevaló
A sóhajtás, csalódott, megbántott, üldözött, szomorú, beteg lélekbõl felfakadó, alig hallható vagy mások figyelmét is felkeltõ jelenség. Isten választott népe gyakran került olyan helyzetbe, amikor elviselhetetlenül nehéznek érezte a sorsát. Ilyen közösségi sóhajtások hangzottak el, az egyiptomi fogságban, a bírák idején, késõbb azasszír és babiloni fogságban, amikor kifosztottan és megalázottan, reménytelennek tûnõ helyzetükben Isten után vágyakozva, segítségért esedeztek. Különös állapot volt Jeruzsálem városának kõhalommá válása, a szent templom pogányok általi megszentségtelenítése és kifosztása, az ellenség féktelen akaratának érvényesítése. Vannak bibliai személyek is, Jób és Dávid, kiknek élete sok okot adott a sóhajtásra. Az Istenben bízó nép vagy ember, azzal a bizonyossággal engedi lelkének ilyen irányú megnyilatkozását, hogy Õ meghallja a sóhajtást, leszáll az ég magasságából és véget vet a megpróbáltatásnak, nyomorúságnak. "Látván láttam az én népemnek nyomorúságát, mely Egyiptomban van és az õ fohászkodásukat meghallgattam, és azért szállottam le, hogy õket megszabadítsam." Ap.Csel. 7,34a) vagy "föltekintvén az égre, fohászkodék, és …" (Márk ev. 7, 34 a) A sóhajtás, mint emberi cselekvés, a fohászkodás, és imádkozás, leheletnyi finomságú azonossága. Idõtartamban lehet rövidebb, hosszabb, de ritkán társul képmutatással és sok pozitív érzéssel bír.


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 725. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.