Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.07.01.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 724. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.07.01. Közélet"Idegenek" a magyarhermányi horizonton?!
A.E.  Az, hogy néha az itteni emberek is tapasztalnak rejtélyes, megmagyarázhatatlan dolgokat, nem új keletû, így van ez a világ bármely más pontjain is. Nem olyan régen a világhálóra került egy olyan London felett készült felvétel, amely állítólag földön kívülieket örökített meg.
Ahhoz, hogy ilyesmit lássunk, nem kell a tengeren túlra menjünk, ha hihetünk az emberi tapasztalásnak, akkor mindez Magyarhermányban is megtörténhetett.
Az Ufók köztünk járnak?
Számos film, könyv dolgozta már fel azt a hiedelmet, hogy az Univerzumban nem vagyunk egyedül, s ez a fajta meggyõzõdés az emberek körében is teret hódított, sõt, mára már tömeghisztériává is vált. Egyre több rajongója akad számos rejtélyes ufó-s történetnek, s bár vele párhuzamosan nõ a szkeptikusok tábora is, ám ez földön kívüliek iránti "õrületnek" nem szabhat határt.
Néhány évvel ezelõtt lapunk hasábjain beszámoltunk már egy megmagyarázhatatlan esetrõl, akkor a baróti Barabás kertészetben egyik napról a másikra kialakult rejtélyes "mini-gabonakörökrõl" tudósítottunk, melynek eredetét mind a mai napig nem sikerült egyértelmûen tisztázni. Akkor, néhány napra rá egy, a vidéken élõ olvasónk kereste fel szerkesztõségünket, és számolt be a nem mindennapi tapasztalatáról. Történt, hogy Barótról Vargyas fele menet körülbelül félúton Olasztelek és Barót között, Bibarcfalva irányában megmagyarázhatatlan égi jelenség szemtanúja volt. Számos világító, mozgó "tárgyra" lett figyelmes, melyek fel-le mozogtak a horizonton, majd hirtelen eltûntek az éjszakában. E történet azért is érdekes, hiszen körülbelül ezen idõszakra datálható a magyarhermányi eset is.
Mit láttak akkor ott az emberek?
Id. Bence Sándor, gyerekkorától kezdve az erdõt járja, ám amit pár éve többedmagával  tapasztalt a hetvenedik életévét betöltõ ember, - sem elõtte, sem utána nem volt ilyesminek a tanúja. "Történt, hogy kinn dolgoztunk az erdõn, fakitermelésen, ám a munkát félbe kellett szakítanunk, hiszen annyira esett az esõ, olyan idõszak volt mint amilyen most van. A két napos tétlenséget követõen úgy döntöttünk, hogy lejövünk az erdõrõl, másnap délután neki is indultunk lovas szekérrel, a falu úgy 12 km-re volt a telephelyünktõl. Jócskán beesteledett, amire a "szénakert" nevezetû helyre érkeztünk, onnan egy jó hajításra van az úgynevezett "csereköves", ott a domb tetején hét darab polyva hordó kasra emlékeztetõ fényes valamikre lettünk figyelmesek.
Azok a fényes micsodák ott keringtek ide-oda, majd hirtelen eltûntek, majd ugyanolyan hirtelen megint elõjöttek, egészen a lovas szekér felé merészkedtek, ott lebegtek, ez vagy négy rendben is megismétlõdött. Hangot nem adtak ki, nem volt semmilyen zúgás, sárgás-pirosas fényük volt, de nem szórták szét a fényt, mint pl. egy villanykörte. Nem világították meg a körülöttük lévõ fák tetejét.
Sem elõtte, sem azután nem láttam ilyesmit sem én, sem azok, akik a szekéren voltak akkor. Abban az idõszakban folyton az erdõn voltunk, de hasonló dolgot nem tapasztaltunk. Hogy mi volt, nem tudom, mint ahogy a többiek, a fiam, ifj. Bence Sándor, Német Zoltán, Virág Ignác sem tudnak erre magyarázatot találni. Aztán nem firtattuk a dolgot, most a napokban került ismét szóba a történet".
Az eseményrõl semmilyen felvétel nem készült, és mindeddig senkinek nem beszéltek az eseményrõl. A történethez még hozzátartozik az a tény, hogy mivel lovas szekérrel voltak, a lovak egyáltalán nem érzékelték a harminc méterre levõ repülõ tárgyakat, az emberek által elmondottakat, nem ijedtek meg. Hogy mennyire valós, illetve valótlan ez a kaland, azt mindenki döntse el maga, egy biztos valószínû, hogy nem ez volt az elsõ, sem az utolsó, amikor ilyen megmagyarázhatatlan dolgot lát az erdõvidéki ember. Vajon az idegenek tényleg köztünk járnak?


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 724. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.