Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.06.24.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 723. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.06.24. KözéletH.F.A.  Az iskolai szûnidõ kezdetével, hétfõtõl megszûntek a helyi szállítási vállalat, a Transloc Rt. járatai. Antal Imre cégvezetõ arra panaszkodik, hogy az ingázó diákok fele nem váltott bérletet, és a járatok veszteségesen mûködnek, az utasok pedig arra panaszkodnak, hogy rosszul vezetik a vállalatot. "Az iskolásokon kívül alig pár utas vált bérletet, ha az iskola nem lenne, eddig már rég bebuktunk volna. A feketén mûködõ magántaxisok is akadályoznak, beállnak a buszok elé, és elszedik az utasokat. Az alkalmazottak egyik részét elküldtük munkanélkülinek, egyetlen járatot tartottunk meg, arra az útvonalra licenszünk van, ez Barót-Erdõfüle között." - tájékoztatott Antal Imre. Az utasok azt panaszolták el, hogy hétfõn reggel teljesen váratlanul érte a járatok megszüntetése, õket elõzetesen senki nem értesítette. "Én azt nem értem, hogy a bérletek árából miért nem lehet fedezni a nyári idõszak kiadásait is? Utas pedig lenne, mert például Magyarhermányból gyakran kétszer annyian utaznak, mint amennyi ülõhely van a buszon. A vidék teljesen el van szigetelve, akinek nincs autója, szekere vagy biciklije, az több, mint tíz kilométert kénytelen gyalogolni Barótra, ha ügyes-bajos dolgai vannak." -panaszolja az egyik idõs néni, aki elég gyakran utazott a helyi járaton, és tudni véli, hogy a szállítási vállalat többek közt az RMSZ helytelen politikáját okolja a kialakult helyzet miatt.
   A diákok pedig azért háborogtak, mert nincs mivel járniuk az érettségi vizsgára. A kivett járatok közt szerepel a Miklósvár-Köpec-Felsõrákos-Barót közti, valamint a Magyarhermány- Kisbacon-Bibarcfalva közti, valamint a Bodos-Barót közti is. 


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 723. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.