Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.06.17.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 722. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.06.17. Közélet

Felvette a víz a vargyasi unitárius templomot
A.E.  Hamarosan átadják a fürdõt
Már az utolsó simításokat végzik Bölönben, a Borvizek Útja keretén belül felépített fürdõn, hamarosan elkészül az egy kilométeres, a forráshoz vezetõ bekötõ út is, most az ivóvizet vezetik, az épületen lévõ munkálatok nyolcvan százalékát már elvégezték.
Beszakadt a mart
A megszokottnál nagyobb esõzések okoztak kisebb galibát Bölönpatakban, akkor, amikor egy kis részen megcsúszott a mart. Az alpolgármestertõl megtudtuk, azon vannak, hogy minél hamarabb megoldják a problémát, igaz, erre ebben a pillanatban nincsen anyagi keretük, ám remélik, hogy sikerül pénzeket szerezni a partszakasz megerõsítésére.
Aláírták a szerzõdést
A napokban ismét Bukarestben járt Sikó Imre bölöni polgármester, ahol aláírták azt a szerzõdést, amely a község központját hívatott felújítani, a szerzõdéskötést követõen hamarosan licitre kerül sor, így még ebben az évben nekifoghatnak a központi park kialakításának.
Júliusra hidat ígérnek
Jelen pillanatban négy cég van, akik a hídépítésére kiírt licitre jelentkeztek, a hivatalban most várják az elbírálást, amint a híd készen lesz, a tervek szerint ez július végére várható, rögtön nekifognak azon utcák felújításának, ahol eddig a forgalmat levezették. Igaz, egyelõre az itt lakóknak be kell érniük a géderezéssel és a kavicsozással, hiszen aszfaltrétegre már nem futja.
Túlélõtábor fiataloknak
Közel hetven gyerek, túlnyomórészt bölöniek táboroznak az immár hagyományosnak mondható gyerektáborban, amit idén is a polgármesteri hivatal rendez meg. Igazi túlélõtáborra számíthatnak a résztvevõk, ahol a tanügyi káderek mellett szakemberek mutatják meg a gyerekeknek a természetben való alkalmazkodás fortélyait.
Helyreállítják a százéves vashídat
Tudtuk meg Bihari Edömértõl Nagyajta polgármesterétõl, akitõl továbbá megtudtuk, hogy hamarosan helyreállítják a híd talapzatát, amellyel az volt a probléma, hogy az esõvíz kimosta, és félõ, hogy emiatt beszakad az út.
Az ünneplés jegyében
A nyár egyáltalán nem lesz eseményektõl mentes Ajta községben sem, jövõ hónap 11-17 között tartják a falu nyolcáz éves ünnepét, ezt követõen augsztus 27-28-án tartják Középajtán a faluünnepet. A sok jeles személyiség évfordulója mellett ünneplik a 130 éve alakult, és ma is mûködõ Gazdag Miklós Polgári Daloskör fennállását is.
Neves küldöttek a Kriza János évfordulón
Június 28-án tiszteletét teszi Nagyajtán fõtiszteletû Bálint Bencédi Ferenc unitárius püspök és Pozsony Ferec, a Kriza János néprajzi társaság elnöke, akik a neves szülött születésének évfodulóján rendezett ünnepi programban vesznek részt.
Miklósváron megerõsítették a gátat
A hírt Gyenge József erõsítette meg, aki elmondta, hogy a miklósvári részén már túl vannak az Olt megerõsítésén dolgozó munkások.
Vargyason felvette a víz az Unitárius templomot
Szerencsére nem okozott nagyobb kárt, csupán a szõnyegeket kellett felszedni, a több száz éves padló azonban sértetlen maradt. Az áradás oka a templom közelében lévõ elvezetõ árok, illetve csõ nem megfelelõ tisztítása volt, amely miatt a víz elöntötte a templomot. Ilkei Ferenc polgármester elmondta, hogy sikerült rendezni a problémát, és ezúton is felkér minden felszegi és alszegi lakost a községben, hogy minél hamarabb tisztítsák ki a kapujuk elõtt lévõ sáncokat, ellenkezõ esetben büntetésekre számíthatnak, 200-300 lej közötti pénzbírságot rónak ki azokra a személyekre, akik nem végzik el ezt, a befolyó pénzösszeget a napszámosok fizetésére fordítják majd, akikkel a sáncokat tisztíttassák ki majd.
Már csak a festés van hátra
Bevégezték a kultúrház déli oldalán megkezdett vakolási munkálatokat Vargyason, amelyet a Megyei Tanács által meghirdetett falusi kultúrházak renoválására kiírt pályázatból finanszíroztak, természetesen az önrész biztosítása mellett.
Csatlakozni lehet az új hálózatra
Vargyason már három személy csatlakozott rá az új vízhálózatra, mivel a megyei vízügytõl megkapták a rácsatlakozási engedélyt. Azok a személyek, akik szeretnének élni ezzel a lehetõséggel, a tanácstól ki kell kérniük egy rácsatlakozási engedélyt. Az ezzel kapcsolatos egyéb információkat Szõcs Istvánnál lehet igényelni. 


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 722. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.