Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2011.05.20.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 718. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2011.05.20. Aktuális hírek

Nyelvek hete: Május 2 és 6 között a Gaál Mózes I-VIII. Osztályos Iskolában a nyelvtanárok megszervezték A nyelvek hete nevezetû sokrétû rendezvényt. Volt benne betûvetõ, nyelvi vetélkedõ, rajzfilmvetítés, elõadóverseny (vers, mese, ének, monológ, rövid jelenet, elõadás) és mindez angolul és németül zajlott. Két vendégiskola is részt vett diákjaival, a Székely Mikó Kollégium és a Tatrangi Sándor Általános Iskola. Összesen 146 tanuló minden nap valamilyen tevékenység formájában gyakorolta a nyelvtudását. A versenyek és próbatételek végén a legjobbak nyereményekben, díjazásban részesültek. A nyeremények könyvekbõl, plakátokból, munkafüzetekbõl, csokoládékból, fagyikból és diplomákból  voltak összeállítva. Sok ügyes diákot díjaztak. A tanulókat "faggatva" nagyon tetszett nekik A nyelvek hete rendezvény. Különösképpen a Kincskeresés volt a legélvezetesebb, amikor németül és angolul kapták az utasításokat a kincs megtalálására. A kincs egy nagy doboz csoki volt, amibõl jutott bõven mindenkinek, nemcsak a nyerteseknek (Csog Rita, Jancsó Réka, Demeter Botond és Benkõ Csongor a VIII. D osztályból). A rendezvény közös karaokéval végzõdött. A szervezõk: Cristian Andrea, Fülöp Zsófia és Egyed Árpád nyelvtanárok, akik köszönetüket fejezik ki az iskola vezetõségének az anyagi támogatásért valamint a besegítõ kollegáknak is köszönik: Curuti Tímea, Iszlay Szilvia, Kovács Emese, Fülöp Anna és Jakab Zoltán azon a héten nyújtott lelkes segítségüket.
Május 18-án a Gaál Mózes Iskolában szervezték a VIII. osztályok közös szülõi értekezletét, amelyen részt vettek a köpeci és rákosi végzõs osztályok szülei is, valamint az osztályfõnökök is. Zajzon Csaba igazgató úr  beszélt a szülõknek a tanulók elõtt álló nemzeti tudásfelmérés rendszabályzatáról és idõpontjáról, majd kitért a líceumi felvételi tájékoztatóra a tanulók és szülõk részére elmagyarázva részletesen a beiratkozás rendszabályait, valamint a számítógépes elosztás metodológiáját. A gyûlésre meghívott volt Dimény János úr, a Baróti Szabó Dávid Iskolaközpont igazgatója, aki bemutatta a beiskolázási terv szerint induló osztályokat,  majd beszélt az iskola elvárásairól és a tanulók továbbtanulási lehetõségeirõl.                             Antal Izabella


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 718. lapszám "Aktuális hírek" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.