Kezdőlap Aktuális lapszám Archívum Laptörténet Hirdetés Impresszum Kapcsolat Linktár
 
2008.12.05.
Aktuális hírek
Közélet
Művelődés
Magazin
Sport

HIRDESSEN AZ ERDŐVIDÉKBEN!
Apróhirdetéseink 4 lejbe, míg keretes hirdetéseink négyzetcentimétere 1 lejbe kerül.
A Dr. Fábián László egyesület gondozásában megjelent Id. Antal István ny. lelkipásztor - A bardoci református egyház székely népe cimű könyve.
Részletekért klikk
Támogatónk
a Dr. Fábián László egyesület
Társoldalaink

Személyi jövedelemadója 2 %-ával támogassa a Dr. Fábián László Egyesületet!
Szükséges adatok:
Cod fiscal: 18244075
RO63OTPV300000279045RO01
Banca OTP Ag. Baraolt

<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 591. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához

2008.12.05. Közélet

Folytatjuk az elkezdett munkát

Az RMDSZ baróti szervezete nevében megköszönöm minden választópolgárnak, hogy megelőlegezte bizalmával jelöltjeinket. A választási eredményeket közösen is ki fogjuk értékelni, a december 18-i beszámoló közgyűlésen, a városi művelődési ház kistermében, amelyre minden tagot és érdeklődőt szeretettel várunk. A részvétel megyénkben volt a leggyengébb. Baróton még a háromszéki átlagnál is alacsonyabb. Ezen gondolkodjon el, és tegyen ellene minden politikai és nem politikai szervezet, véleményformáló intézmény vagy személyiség helységünkben. Egyetértek a megyei RMDSZ vezetéssel mikor a távolmaradást a félretájékoztatással is magyarázták.
Nem vagyunk egyformák, másképp dolgozzuk fel az információkat. Olvasom a sajtóban: “Erdővidéken a függetlenek néhány településen nyerni tudtak, vagy szoros eredményt értek el az RMDSZ jelöltjeivel szemben.” Én így fogalmaznék:  “A függetlenek még saját szülővárosukban is nagy különbséggel veszítettek”. Egy másik példa: “Az általa kapott voksok értékesebbek, hitelesebbek, hiszen az embereket nem csillogással, hanem valódi üzenettel sikerült megszólítania”, magyarázzák egy független jelölt kudarcát. Ha engem kérdeztek volna, hogyan ertekelem, hogy nem sikerült szenátornak lennem Buzău megyében, én így válaszoltam volna: “Veszítettem, de nem kis munka és energia befektetésével 142 szavazatot hoztam el a románoktól az erdélyi magyarságnak, mások több ezer szavazatot adtak át ingyen a román pártoknak”.
Remélem most mindenki levonja a tanulságokat és a jövőben elkerüljük ezeket a fölösleges, felmorzsoló helyzeteket.
Az RMDSZ baróti szervezetének célja  fejleszteni a városunkat, jobb életet teremteni közösségünknek, jövőt az új nemzedéknek itthon, a szülőföldjén. Aki azt állítja, hogy mi, az RMDSZ ellene teszünk, az hazudik. Nem kérünk mást, csak átláthatóságot a döntéshozatalban, a közinformációk nyilvánossá tételét, a törvényesség betartását és persze azt, hogy a polgármester vegyen részt  a közös munkában. Meggyőződésem, hogy különböző területeken szerzett szakmai felkészültségünkre, tapasztalatunkra nagy szüksége van a hivatalnak. Akarunk és tudunk segíteni. Aki pedig a jelenlegi helyzetben nem ragadja meg a feléje nyújtott segítő kezet,  az csak ártani tud közösségének amelyet képvisel.        
         Szőcs Mihály,
az RMDSZ baróti szervezetének elnöke


<<<Vissza az archivált cikkek lajstromához
<<<Vissza a(z) 591. lapszám "Közélet" rovatában megjelent cikkek lajstromához
A honlap arculatát tervezte Pálfi Csaba, programozta Takó István.